Външно: Обстановката в Унгария е тежка, не пътувайте

12006
Външно: Обстановката в Унгария е тежка, не пътувайте

Във връзка с тежката пътна обстановка в Западна Европа, МВнР препоръчва на българските граждани да предприемат пътувания в Централна Европа само при крайна необходимост, съобщиха от МВнР, предаде БГНЕС.

По данни на унгарските власти в страната е обявен червен код за обилен снеговалеж, придружен от силен вятър, заледени и хлъзгави пътища в следните области на северозападната част на страната: Шомодьр Зала, Ваш, Веспрем, Дьор-Шопрон-Мошон. Пътищата са трудно проходими, със силни навявания, има много закъсали тирове.

Международния път М-1 Будапеща – Гьор – Виена от полунощ е затворен в двете посоки от района на град Гьор до австрийската граница. Образувани са и в двете посоки километрични опашки.

От сутринта властите връщат всички автомобили обратно към Будапеща, до второ нареждане. Властите работят с пълен капацитет за отваряне на пътя, но няма информация кога може да стане това. Международен път М-7 Будапеща-Балатон-Австрия е затворен за неопределен период от време поради верижна катастрофа между 40-60 автомобила.

Метеорологичните прогнози за петък и предстоящия уикенд не са добри. Очаква се температурите да продължат да падат, по предварителна прогноза до – 15 градуса по Целзий. Съобщава се, че от съображение за сигурност може да се очаква затваряне на още пътища (особено през нощта). Посолството на Република България съобщава за няколко групи блокирани български граждани, с които се поддържа постоянна връзка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество