Взривове по Дунав

5150
Взривове по Дунав
Контролирани детонации ще има на ледения запор по реката от румънска страна

Контролирани взривове на ледения запор, който се е образувал в румънския участък на река Дунав, ще започнат днес до обед. Това съобщи кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов, позовавайки се на информация от кмета на Кълъраш Николае Драгу, съобщиха от общината.

От вчера насам са водени поредица от разговори. Последният е от тази сутрин, в който Драгу е уведомил силистренския кмет за предстоящите действия. Контролираните взривове ще се извършат от румънски военизирани части на около 40 км по течението на Дунав, недалеч от град Черна вода.

Дунав се покачва при Силистра, обмислят взривяване на ледовете

През изминалата нощ нивото на Дунав при Силистра се покачи с нови 14 см и вече е 648 см. Между 12 и 2 ч. през нощта се е появил ледохо...

Нивото на река Дунав при Силистра продължава да се покачва. Днес то е 648 см - с 14 см повече от вчера. През нощта ледоходът отново се е раздвижил за 2 часа, съобщиха от местното представителство на Морска администрация.

В момента край Силистра Дунав е замръзнал.

В района на Айдемирската низина нивото на водата леко е спаднало, показват наблюденията на денонощните дежурни групи, назначени от кмета на Айдемир Денчо Георгиев по разпореждане на д-р Юлиян Найденов. Снощи е завършило надграждането на 10-метров частично увреден участък от дигата Сребърна – Айдемир. Седемнайсет души от програмата за временна заетост и кмета на селото са наредили 250 чувала, с което е достигната обичайната височина на дигата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com