За 9-те месеца на годината 22 опита за нелегално проминаване на границата при Генерал Тошево

5252
За 9-те месеца на годината 22 опита за нелегално проминаване на границата при Генерал Тошево
Снимка: БГНЕС

Проверка на областна администрация Добрич е установила, че за деветте месеца на годината са констатирани 22 опита за нелегално преминаване на границата на страната ни на територията на Гранично полицейско управление Генерал Тошево, предаде Стандарт нюз.

Според данните на статистиката за същия период на миналата година опитите за нелегално преминаване са били 17, като 83 лица – предимно граждани на Сирия, Иран, Ирак и Афганистан, са били санкционирани – наложени са им глоби и осъдени на „лишаване от свобода".

Нещастието на афганистанците

Цял един народ е на път: все повече афганистанци бягат панически от родината си. Повечето стигат само до съседните страни. А който мож...

По отношение на всички задържани лица, влезли незаконно на територията на страната и опитали се да излязат през границата незаконно, са наложени принудителни административни мерки по Закона за чужденците в Р България /ЗЧРБ/ и те са съпроводени до Разпределителен център - Елхово и Специалния дом за временно настаняване на чужденци – Любимец, информират още от областна администрация.

От другото Гранично полицейско управление – в Каварна, отчитат, че за деветте месеца на годината няма констатирани престъпления по линия на "Незаконната миграция", по линия на „Трафик на наркотици и хора" и по линия на "Контрабандата", докато през същия период на м.г. са установени 5 нарушения по отношение на незаконната миграция, а по линия на контрабандата - сa регистрирани 2 случая на контрабандни цигари. На Гранично-контролно пропускателен пункт Дуранкулак отчиат завишение на числеността на пътникопотока, преминаващ през пункта в сравнение със същия период на 2014 год. По данните на другия граничен пункт – Кардам, се забелязва сравнително запазване на числеността на преминалите лица и моторни превозни средства, като се наблюдава и тук тенденция на леко завишение, добавят от областна администрация.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com