Заводите на Гриша Ганчев бълват по 162 000 т захар

26997
Заводите на Гриша Ганчев бълват по 162 000 т захар
Според шефа на завода в Девня квотите, които им се отпускат, са според нуждите на пазара

Заводът в Девня, който е собственост на фирмата на Гриша Ганчев "Литекс комерс", рафинира сурова кафява нерафинирана захар и търгува на пазара с бяла захар. Годишният му капацитет е 162 000 метрични тона, предаде Стандарт Нюз.

Ние сме рафинерия, преработваме, а не сме производители на захарта, обясни по повод проверките на ГДБОП шефът на завода Али Моллов и продължи: "Сега не работим, като около 70 души са ангажирани в завода, но когато има суровина за преработка, се стига и до заетостта на 100 до 300 работещи при нас."

Синът на Гриша Ганчев е задържан, обискират офиси

Синът на бизнесмена Гриша Ганчев  - Данаил, е задържан за разпит по акцията на МВР за точене на ДДС при сделки със захар. Това потвър...

Според Моллов квотите, които им се отпускат, са според нуждите на пазара.

Али Моллов е известен в спортните среди у нас с миналото си на борец в класическия стил, с бронз от световно и няколко сребърни отличия от европейски първенства. Преди години захарният завод в Девня бе собственост на скандалния турски бизнесмен с двойно гражданство Бедри Шефик.

Той бе основател у нас на Партия за развитие и равенство, но не можа да влезе в политическия живот. В бизнеса пък се прочу като аферист и бе обвинен в измами при вноса на големи количества захар през пристанище Варна. След като изчезна от България, през 2005 г. той беше обявен за международно издирване от българските власти. По-късно бе осъден задочно от Варненския окръжен съд заради измами и контрабанда на захар. Живее в Истанбул, където преди две години стреляха по него.

Бургаският захарен завод преди години бълваше тонове продукция денонощно. През 2003 г. той бе продаден на фирма "Нерино", зад която стоеше кипърска офшорка. През последните десет години захарният завод край Бургас е работел инцидентно няколко пъти на ишлеме за не повече от месец. Последните няколко години цеховете изобщо не са отваряни. В момента базата е собственост на "Турайп лимитид", тортола, регистрирана на Британски Вирджински острови. Офшорката е със статут на чуждестранно юридическо лице. В Съвета на директорите на Бургаския захарен завод влизат Ангел Гаргаджиев, Лора Буртева и Иван Тодоров.

Гриша Ганчев: Винаги съм мечтал Стоичков да ни е треньор

Спонсорът на Литекс Гриша Ганчев заяви на представянето на новия треньор Христо Стоичков, че целта на "оранжевите" под ръководството н...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com