ТВ канал на български тръгва в Северна Америка

9641
ТВ канал на български тръгва в Северна Америка
Основен акцент в програмата ще са новинарските програми и блокове

За първи път в историята на българската общност в Северна Америка в края на лятото ще стартира телевизионен канал на български език. Новата телевизия ще носи името BITelevision и ще съдържа ежедневни новини, предавания, филми, сериали и музикални програми, предаде БЛИЦ.
Първоначално новият канал ще започне с 4-часова програма всеки ден, като целта е до края на 2012 г. да предлага 18 часа оригинално съдържание, съобщава Дарик.

Инвеститор в проекта е транспортната компания "Америфрейт системс" на братята Павел и Румен Вълневи. "Смятам, че е крайно време българите в тази част на света да имаме своя телевизионна програма, която да е достъпна за всички. Това е най-бързият начин да комуникираме помежду си, да обменяме идеи и да градим силна общност", казва Павел Вълнев.

В чикагското предградие Бенсънвил се изгражда ултрамодерен студиен комплекс на площ от над 1000 квадратни метра. Там ще бъдат разположени нюзрум, няколко студийни площадки, допълнителни офиси и технически апартни. Проектът за комплекса е дело на една от водещите компании за телевизионен дизайн и архитектура BDI, които са изградили студиата на CBS Evening News, Al Jazeera, CCTV в Китай, ABC7 в Чикаго и много други в четирите краища на света.

BITelevision ще бъде напълно безплатен тв канал, достъпен на разнообразни платформи за всички българи в Северна Америка. Зрителите ще могат да гледат новата програмата в интернет и чрез приложения на мобилните си телефони и таблети, работещи под iOS и android.

Основен акцент в програмата ще са новинарските програми и блокове. BITelevision ще заложи на разнообразни новини от САЩ, България, света и българските общности в Северна Америка.

Новата телевизия ще е в партньорски отношения със CNN, което ще даде възможност за достъп до огромен новинарски поток от видео, снимки и информация от целия свят.

BITеlevision ще излъчва любими български филми, сериали и музика.


Паралелно с телевизията ще стартира и 24-часова радио програма с много музика, информация, DJ-партита и предавания за българската общност. Програмата също ще бъде достъпна навсякъде в Северна Америка чрез интернет и приложения за най-популярните мобилни телефони и таблети.

В следващите няколко седмици телевизията ще обяви конкурси за набирането на технически и творчески екипи, сред които оператори, режисьори, монтажисти, репортери, редактори и сценаристи.

Редактор: Ая Косарова

Гърция ни предаде втори гастарбайтер - жив скелет

55-годишен български гражданин е приет тази нощ в МБАЛ-Благоевград, пак жив скелет. Той ни е предаден вчера от гръцките гранични влас...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини