Барселона допусна равенство за Купата на краля

5771
Барселона допусна равенство за Купата на краля

Мач с мач не си приличат - тази максима беше доказана за пореден път в първия четвъртфинален мач за Купата на краля между отборите на "Барселона" и "Малага".

Само преди три дни Барса без проблем надделя с 3:1 като гост на "Малага" в мач от испанското първенство, но сега не можа да спечели и завърши наравно на "Ноу Камп" - 2:2, при това "Малага" игра в последните 15 минути с човек по-малко.

Барселона няма спирка, вече 18 победи в 19 мача в Примера

В Испания „Барселона” просто няма равностоен съперник. В поредно потвърждение на този факт се превърна снощното дерби с чет...

Мачът започна по обичайния за Барса начин - с натиск на каталунците и поредица от възможности за гол. Играчите в синьо-червено обаче пропускаха аристократично и бяха полети със студен душ в 26-тата минута. Тогава Мануел Итура съумя да открадне една топка от разсеяните Пинто и Тиаго Алкантара и с лекота да вкара дебютния гол в мача - 0:1.

Голът подейства много отрезвяващо на Барса и домакините набързо направиха обрат - в 29-тата минута Лео Меси изравни след хубав пробив от фланга, а в 31-вата Карлес Пуйол вкара с глава след корнер - 2:1.

И когато изглеждаше, че нещата тръгват в познатото русло и "Барселона" ще постигне пореден разгромен резултат, гостите започнаха да се съвземат. Затова помогнаха и пропуските на домакините, особено тези на Алексис Санчес. След 60-тата минута "Малага" погледна по-сериозно към изравняването, но в 75-тата Начо Монреал си изкара червен картон за нарушение срещу Педро Родригес като последен в защитата. Този картон уж реши мача, но в последната минута при центриране от свободен удар Игнасио Камачо се възползва от подхлъзване на Адриано Кореа и изравни с удар от близка дистанция - 2:2.

Реваншът ще се изиграе следващия четвъртък, 24 януари, от 23:00 часа българско време.

Реал Мадрид потъна безвъзвратно

Отборът на „Реал Мадрид” окончателно каза сбогом на надеждите си за защита на титлата си в Испания след поражение с 2:3 при...

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com