БФС внесе официално кандидатурата ни за Евро 2020

5603
БФС внесе официално кандидатурата ни за Евро 2020

Българският футболен съюз изпрати днес в Нион официалната си кандидатура за домакинство на Евро 2020. По идея на президента на УЕФА Мишел Платини шампионатът за първи път ще се разиграе в 13 града на континента. България кандидатства за най-ниския пакет, включващ 3 мача от групите и един 1/8-финал, пише football24.bg.

България реши да подаде документи след срещи на президента на футболната ни централа Борислав Михайлов с премиера Пламен Орешарски и министъра на спорта проф. Мариана Георгиева. Най-късно до 24 април догодина в Нион ще очакват конкретните параметри по инфраструктурата на кандидатурата. И ако се реши София да стане част от голямото шоу, през 2016 година трябва да започне строеж на нов национален стадион. За двубои от групите и 1/8-финал изискването е арената да е с минимален капацитет 30 000 зрители, което при задължителните буферни зони означава поне 33 000. В шампионата през 2020 година ще участват 24 отбора, които жребий ще разпредели в 6 предварителни групи.

МС подкрепи официално кандидатурата ни за Евро 2020

Правителството официално изрази подкрепа за кандидатурата на Българския футболен съюз (БФС) пред УЕФА за домакинство на Европейско пъ...

Междувременно Борислав Михайлов коментира с едно изречение и една усмивка казаното в "Труд" по негов адрес от Мишел Платини. В интервю за единствената българска медия, поканена да гласува за футболист №1 на Европа в Монако - "Труд", славният французин каза: "Бобо, Боби, Михайлов... Знаете много добре, той ми е приятел. Толкова голове съм му вкарал, че ще му казвам както си искам!"

В задочен отговор Михайлов каза: "Щом мосю президентът така е казал, трябва да го приемем, но вие все пак проверете." Оказа се, че Платини има на сметката си само един гол срещу Михайлов. И той е от дузпа на 21 ноември 1984 г. (губим с 0:1 в световна квалификация в Париж) с много, много спорна дузпа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com