Димитър Бербатов поряза Тотнъм

8011
Димитър Бербатов поряза Тотнъм

В мач от 30-ия кръг на Премиершип отборът на "Фулъм" спря устрема на "Тотнъм" по пътя към Шампионската лига, след като Димитър Бербатов наказа бившия си отбор насред "Уайт Харт Лейн" - 0:1.

През първото полувреме „Тотнъм” беше по-активния отбор, но „шпорите” играеха така, сякаш очакваха „Фулъм” сам да се бие, а гостите играеха прибраничко и дебнеха шанса си.  Определено „Тотнъм” беше подвластен на развоя в четвъртък от мача с „Интер”, когато италианците преподадоха нагледен урок на „шпорите” по дух и себераздаване и явно сега „Тотнъм” започна да усеща тежестта от битката за зона Шампионска лига в Англия.

И в Лига Европа няма дербита между клубове от една страна

И в Лига Европа жребият не пожела да събере отбори от една и съща страна за сблъсък на четвъртфиналната фаза. Както всички футболни фен...

Логично, с оглед на напрежението в играта на домакините, в 51-вата минута „Фулъм” направи светкавична контраатака след чудесна игра на Ашкан Дежага, който изведе отдясно Саша Ритер, десният бек на „котиджърс” центрира по земя в малкото наказателно поле и там Димитър Бербатов от упор вкара – 0:1.

Само няколко минути по-късно след корнер Бреде Хангелаанд по чудо не удвои преднината на „Фулъм”, след като стреля от близка дистанция с глава след корнер, но в аут.

Развоят на мача накара Андре Вилаш-Боаш да вкара в игра Джърмейн Дефо. Двадесетина минутки преди края Дефо най-после даде импулс в играта на домакините – със силен удар след добра комбинация той накара Марк Шварцер да се намесва за пръв път по сериозно в срещата.

Големият пропуск на Дефо обаче предстоеше - минута преди края на редовното време Гарет Бейл беше изведен сам отдясно, пусна пас като по конец на Джърмейн Дефо и той от два метра пред зейналата врата успя да нацели плонжиралия Марк Шварцер право в корема, изкарвайки му въздуха, вместо да вкара гол.

Поклон пред Интер, но Тотнъм продължи напред

Вени, види, вици - отборът на "Интер" показа непремирим дух и по чудо не успя да отстрани "Тотнъм", след като съумя да навакса изос...

Така "Тотнъм" стъпи накриво в 30-ия кръг на Висшата лига и води само с 4 точки пред "Арсенал" в битката за място в Шампионската лига догодина, като "топчиите" имат мач по-малко.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com