Достатъчно специален ли е Специалния?

6308
Достатъчно специален ли е Специалния?

След огромния срам за Испания в първите полуфинали на Шампионската лига, дойде ред и на реваншите. И въпреки отчайващите резултати, „Реал Мадрид” и „Барселона” тая някакви надежди – защото нямат какво толкова да губят, а когато звярът е ранен тежко, той е най-опасен.

Реал Мадрид – Борусия Дортмунд, 21:45 часа

След Борусия Дортмунд - Реал Мадрид: Бундеслига - 8, Примера - 1

Испанският клубен футбол е в нокаут. Защото и след днешната вечер в Шампионската лига имаше един разнебитен и унижен отбор от Примера &...


Обрат – това е единствената дума, която владее сърцата и умовете на играчите на „Реал Мадрид”. Или поне такова би следвало да е настроението в лагера на „Белия балет” след звучния шамар, който германският отбор отвъртя на разглезените звезди на испанския гранд.

Разбира се, лесно е да се каже, по-трудното е да се направи. А досега само един отбор е наваксвал пасив от 1:4 след първия мач в елиминациите на Шампионската лига – „Депортиво Ла Коруня”. Това стана през 2004 година, когато „Депортиво” спечели с 4:0 реванша срещу „Милан”, след като в първия мач изкара късмет,  че не загуби с повече от 1:4.

Примерът на „Ла Коруня” е пред „Реал” – ако белите искат да направят чудото, ще трябва да вкарат ранен гол. „Ла Коруня” го сториха още с първата си атака, а след това до 20-тата минута водеха с 2:0. Това е единственият сценарий, който може да сработи за Моуриньо и компания – в противен случай самочувствието на германците, което и без това е на ниво, ще расте с всяка изминала минута и „Реал Мадрид” ще бъде жестоко наказан.

Всъщност в своята история и „Реал” има героични обрати – през 1995 година в несъществуващия вече турнир за Купата на УЕФА „Белият балет” отстранява „Борусия Мьонхенгладбах”, след като губи в Германия с 1:5, но печели с 4:0 на реванша на „Бернабеу”. Тогава треньор на германците е ... Юп Хайнкес. А преди почти 40 години, през 1976 година, пак за Купата на УЕФА „Реал” отстранява „Дарби Каунти” след като губи с 1:4 първия мач и в реванша печели с 5:1 след продължение.

Моуриньо запази късче вяра, че Реал може да играе финал в Шампионската лига

След чутовния погрорм късно снощи, треньорът на "Реал Мадрид" Жозе Моуриньо запази капка оптимизъм и показа, че вярва, че все пак може ...

Отново призван да вади кестените от огъня ще е Кристияно Роналдо, който беше запазен и не игра в мадридското дерби с „Атлетико”. Въпросът е, че само той няма да стигне – крайно време е във важен мач отговорност да поемат и нападателите Гонзало Игуаин и Карим Бензема, които са добри играчи, но според много фенове и специалисти в наистина важните мачове просто изчезват.

За „Дортмунд” важното е да влязат в мача така, сякаш почва от 0:0. Защото в големия спорт, а и не само, често нещата се обръщат от някой малък детайл – слаб старт, бързо инкасиран гол и германските канарчета могат да започнат да се съмняват в себе си. Германците идват в пълен състав в Испания, а освен това в 11 мача в Шампионската лига все още не познават загубата. Единствените им грижи са за състоянието на Лукас Пишчек и Илкай Гюндоган, които имат болки съответно в бедрото и врата, но едва ли това ще им попречи да са титуляри, ако Юрген Клоп реши да ги използва.

Средните ставки на букмейкърите са следните – 1.65 за победа на „Реал”, 4.50 за равенство и 5.00 за успех на „Борусия”. Победа с 3:0 за „Реал” се котира при коефициент 15.00, а 5:1 – при 34.00. Всъщност котировката за 3:0 за „Реал” е равна на котировката за успех с 2:1 на „Дортмунд”.

Прогноза: 1

Краен победител: Борусия Дортмунд

Левандовски е на върха на спортното щастие

Герой на първия полуфинален мач между "Борусия Дортмунд" и "Реал Мадрид" бе Роберт Левандовски, отбелязал всичките четири гола за св...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com