Феновете на АЕК "погребаха" отбора си след брутална изцепка

6670

Гръцкият футбол винаги е бил известен с горещите си фенове, а късно снощи те пак показаха рогата си. Този път под светлините на прожектора влязоха феновете на АЕК Атина, които прекратиха мача с "Пантракикос" в последната минута.

Срещата между двата отбора беше решаваща, тъй като който я загубеше, реално изпадаше. И АЕК, и "Пантракикос" бяха с по 30 точки преди 29-тия, предпоследен кръг в гръцката Суперлига. В 87-та минута "Пантракикос" поведе и нервите на феновета на АЕК не издържаха. Те нахлуха на терена, а играчите от двата отбора бързо напуснаха терена, преследвани от стотина хулигани. Срещу тях полицията употреби сълзотворен газ.

Въпреки молбите на длъжностните лица и от двата отбора да завърши мача, реферът реши да не се връща, като по този начин намаляха шансовете на АЕК за оцеляване. Клубът със сигурност е заплашен от тежка глоба, пише БГНЕС.

Инцидентите с феновете са неизменна част от гръцкия футболен живот. За последно, преди месец имаше сбиване между фенове на "Олимпиакос" и "Панатинайкос". Тогава привърженици и полиция се сблъскаха сериозно на паркинг край стадиона. Нямаше арести, но телевизионен журналист от Скай, пребит от група футболни хулигани, бе приет в болница със счупени ребра.

СДВР пак погна футболните хулигани

Пета по ред специализирана полицейска операция за противодействие на противообществени прояви по време на футболни срещи започва днес...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com