СДВР пак погна футболните хулигани

38340
СДВР пак погна футболните хулигани

Пета по ред специализирана полицейска операция за противодействие на противообществени прояви по време на футболни срещи започва днес.

Тя е насочена срещу нарушители на обществения ред преди, по време и след футболни срещи. С видеоматериали и свидетелски показания до този момент са установени общо 29 нарушители.

От тях 21 са задържани, които ще бъдат предадени на Софийски районен съд за налагане на съответните наказателни мерки. Усилията са съсредоточени към задържането и на останалите разпознати хулигани от 8-те футболни срещи - ЦСКА - Мура /Словения/, България - Италия, България - Армения, Славия - Локомотив /София/, Славия - ЦСКА, ЦСКА - Етър, Левски - Литекс и България - Дания.

СДВР издирва крадци на опасен радиоактивен уред

Уред, съдържащ радиоактивен елемент, е откраднат от строителен обект в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Криминалисти от СДВР...

Най-голям брой нарушители - 14, са установени по време и след мача между националните отбори на България и Италия, който се проведе на 7 септември тази година. По време на срещата на Националния стадион "Васил Левски" фенове на столичния футболен клуб Левски от сектор "Б", провокирали и нападнали група фенове на Берое Стара Загора. При последвалия масов бой пострадали няколко старозагорски зрители, между които и момичета.

Припомняме, че благодарение на своевременната реакция и адекватните действия на полицията ситуацията бе овладяна и по-сериозните последици - предотвратени. Останалата част от задържаните са участници в различни хулигански прояви - сбивания, възпламеняване и хвърляне на пиротехнически изделия, унищожаване и повреждане на имущество, преодоляване на заграждения, неизпълнение на разпореждане на длъжностни лица, запалване на огън на стадиона и други.

Редактор: Ивайло Кючуков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ