Григор Димитров премина с много мъки първия кръг в Бостад

6372
Григор Димитров премина с много мъки първия кръг в Бостад

Още в първия си мач от турнира в Бостад първата ракета на България Григор Димитров трябваше да потрепери доста срещу 1032-ия в света Елиас Имер от Швеция, но след пълен обрат Димитров все пак стигна до победата – 5:7, 6:2, 6:4.

В първия сет Григор имаше доста сериозни проблеми от ретур, като едва в петия гейм стигна до точка за пробив в сервиса на Елиас Имер. Тя обаче беше неутрализирана след порция от грешки на Григор, който доста често удряше с рамката.

Пак заснеха влюбените Гришо и Маша

Най-добрият български тенисист Григор Димитров и половинката му Мария Шарапова използват свободното си време, за да се поразходят по ул...

Все пак логичното се случи в деветия гейм – тогава Григор с мощен форхенд по правата стигна до точка за пробив и след дълго разиграване изтиска грешка от ракетата на Имер. В следващия гейм обаче, когато Димитров сервираше за сета, той пропусна сетбол и от 40:30 наниза три поредни непредизвикани грешки.

Срамът за българина обаче не спря дотук – той имаше нов брейкпоинт, но го пропусна след крайно несериозен ретур, а след това Имер стигна до 0:40 в сервиса на Димитров. Григор спаси две от точките за пробив, но при третата направи непредизвикана грешка от форхенд – 5:7.

В първия сет направи впечатление както крайно разочароващата липса на желание за борба от Димитров, така и това, че той стоеше твърде назад и позволяваше често-често топката да скача високо, съответно нанасяше удари на височината на рамото, което предопределяше повечето непредизвикани грешки.

Засрамен от развоя на първия сет Димитров проби на нула на старта на втория, а след това взе и сервиса си, макар че стабилността в играта му все още не се беше върнала. Младият съперник на българина явно усети напрежението върху плещите си, но Димитров не се възползва от шанса да пробие за втори път при аванс 2:0 гейма.

Григор Димитров без проблем премина през Симоне Болели на старта на "Уимбълдън"

6:1, 6:4, 6:3 - това е цифровото изражение на отличния старт, който първата ни ракета при мъжете Григор Димитров записа в първи кръг на...

Сервисът на Григор обаче започна да функционира все по-добре и той записа два бързи гейма на сметката си, а в седмия гейм направи нов пробив на нула, след като на няколко пъти просто задържа топката в игра и буквално даде шанс на младия си съперник да сгреши. Последва и нов бърз сервис гейм от страна на Григор за затваряне на сета – 6:2.

Решителният сет започна с много мощно сервиране и от двамата, като Григор за два гейма не изпусна нито една точка. При 2:2 Григор стигна до точка за пробив, след като изоставаше с 0:40 на сервис на Имер, но наивно пропусна шанса, оставайки твърде пасивен и в крайна сметка изкара бекхенда в аут заради високия отскок. Веднага след това Имер стигна до точка за пробив, но Григор я спаси с ас и набързо затвори гейма с още две точки в своя полза след мощно сервиране и уверен форхенд.

Нещата за Григор не се подобриха особено и при 3:4 Димитров трябваше да спасява три точки за пробив, след като Имер се вдъхнови и направи няколко добри разигравания, включително чудовищен печеливш форхенд по правата от ретур. Григор обаче удържа и това се отплати веднага – 4:4, две поредни двойни грешки на Имер плюс див форхенд в аут на точка за пробив и българинът проби пръв, получавайки шанс да сервира за мача. Този път, за разлика от първия сет, Григор сервира по-уверено и затвори мача с гейм на 15.

В следващия кръг Григор ще срещне победителя от мача Юрген Зоп - Филипо Воландри. През миналата година нашето момче игра полуфинал в този турнир.

Горчива загуба за Григор Димитров във втори кръг на "Уимбълдън"

6:3, 6:7(7), 6:3, 4:6, 9:11 - това е крайният резултат от мача на Григор Димитров във втори кръг на „Уимбълдън”, след който...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com