Григор Димитров без проблем премина през Симоне Болели на старта на "Уимбълдън"

35221
Григор Димитров без проблем премина през Симоне Болели на старта на "Уимбълдън"

6:1, 6:4, 6:3 - това е цифровото изражение на отличния старт, който първата ни ракета при мъжете Григор Димитров записа в първи кръг на може би най-престижния турнир от Големия шлем – „Уимбълдън”.

В първия сет Григор премина през Болели за само 21 минути, като спечели с 6:1 гейма. Димитров проби във втория и в шестия гейм на сета, като не позволи на италианеца да му вземе повече от точка, когато сервираше. Като цяло Григор играеше солидно, особено от сервис, докато Болели често правеше лесни грешки при равностойни ситуации, което съвсем улесняваше българина.

Тенис храмът „Уимбълдън” очаква своя нов крал

Обществената и политическа криза в България кипи с пълна сила, но също така големият казан с тенис емоции започва да възвира и да погле...

Втората част беше по-оспорвана, като Григор получи шанс да пробие при 3:3, но Болели направи ас и след това вкара много силен първи сервис, което не даде шанс на нашето момче да влезе в разиграване. При 4:4 гейма Димитров пак стигна до точки за пробив, този път не две поредни, както в предния сервис гейм на италианеца и при общо четвъртия си шанс за пробив в сета Григор показа невероятна защита, връщайки три поредни удара в ъглите с шпагати и накрая Болели сбърка лесен смач на мрежата – пробив. При сервис за затваряне на сета Григор допусна 0:30, но след това наниза четири поредни първи сервиса и реши нещата – 6:4. В този отрязък на мача Димитров вече водеше с 11:1 аса.

В третия сет Григор проби в седмия гейм, след като при 30:30 направи точката на мача – Болели игра агресивно, с удари в двата ъгъла на корта, излезе на мрежата, но Григор достигна волето му, което не се получи остро заради предишния нисък слайс на българина, а след това нашето момче с минаващ удар от форхенд закова италианеца. Това веднага оказа влияние на Болели, който при точка за пробив изкара бекхенда си в аут още при втория удар. Пробивът се оказа достатъчен за окончателното пречупване на Болели, който не взе повече гейм до края на срещата – 6:3.

Най-хубавото за Димитров в мача беше, че така и не допусна пробив в подаването си, не допусна дори точка за пробив. В следващия кръг Григор чака победителя от мача Грега Жемля срещу Майкъл Ръсел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com