Григор Димитров си осигури среща с Новак Джокович

15174
Григор Димитров си осигури среща с Новак Джокович

Българският тенисист Григор Димитров започна по отличен начин участието си на турнира от серията 1000 в Индиън Уелс (бивша Мастърс), като спечели с 2:0 сета (6:4, 6:4) срещу австралиеца Матю Ебдън. Така Григор си осигури среща със световния номер едно Новак Джокович, който изпита известни трудности срещу Фабио Фонини, губейки един сет – 6:0, 5:7, 6:2.

Григор направи пробив срещу Едън още в първия гейм на мача, като имаше шанс да пробие още веднъж при 4:2. При сервис на Димитров за сета се стигна до 0:40, но българинът взе следващите пет точки и затвори успешно частта.

Григор Димитров е първият българин, поставен в основната схема на Мастърс турнир

След като през тази седмица Фабио Фонини и Кевин Андерсън загубиха съответно на полуфинал в Акапулко и на четвъртфинал в Делрей Бийч, в...

Във втория сет пробивът дойде отново в самото начало след много продължителен гейм, а след това, при 3:1 гейма, Григор отново можеше да се подсигури с втори пробив, но не го стори. При 5:4 гейма Димитров сервираше вече за мача, но този път беше далеч о-убедителен и го взе на нула, с което спечели и мача.

Мачът на Григор с Джокович ще е вечерта във вторник срещу сряда, като още не е известен точният час, но нищо чудно да е рано сутринта в сряда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com