Иван Вуцов се завърна в Левски след 32 години

4860
Иван Вуцов се завърна в Левски след 32 години

Бившият изпълнителен директор на БФС Иван Вуцов се завръща в Левски като част от ръководството, предаде "Дарик". От 1 август той ще заема длъжността консултант към Управителния съвет на клуба. Това разкри изпълнителният директор на "сините" Иво Тонев.

"Този човек е добре познат на футболната общественост в България. По мое мнение, това е един от най-успешните и добри футболни ръководители в България, обясни Тонев пред "Дарик".

Станислав Ангелов се връща в Левски

Главният скаут на Левски Дончо Донев заяви, че Станислав Ангелов ще облече отново екипа на „сините". „Той вече е на &bdquo...

"Поканих го още преди месец и половина. Това, което ще искам от него, е да бъде близко до нас. Искам да използвам неговите знания, опит и рутина в определени ситуации, когато има нужда. Смятам, че и за него това ще бъде добре, да бъде в някаква форма част от Левски. Това е клуб, в който той е бил много години. Той обича клуба. Очаквам и неговото включване да бъде изключително позитивно", коментира още изпълнителният директор на Левски.

Иван Вуцов е възпитаник на Янтра (Габрово). В Левски (София) играе от 1960 до 1968 г. Има записани 213 срещи за първенство с 4 отбелязани гола, 41 мача за купата на страната и 60 международни срещи. Шампион на България с Левски (София) през 1965 и 1968. Печели купата на страната през 1967 г.

За "А" националния тим има 24 участия, а за "Б" националния тим и младежкия национален отбор е изиграл по 2 мача. Носил е екипите още на Янтра (Габрово), Ботев (Пловдив) и Академик (София). Участва на Световното първенство в Англия през 1966 г.

Като старши треньор ръководи Левски (София) 5 сезона - 1974/75,1975/76,1977/78,1978/79 и 1979/80. През този период печели шампионската титла (сезон 1978/79) и 2 пъти купата на страната - 1976 и 1979 г. Под негово ръководство Левски (София) елиминира Аякс Амстердам за Купата на УЕФА и достига до четвъртфинал с Барселона през 1976 г., където успява да запише победа с 5:4.

Бил е треньор още на Спартак (Варна), Славия (София), Локомотив (Пловдив), Хайдук (Сплит) и националния отбор на България. Класира страната ни на световните финали в Мексико през 1986 г., където стигаме до осминафинал и отпадане от отбора на домакините.

 

 

Редактор: Константин Костов

Йовов става играещ помощник-треньор

Нападателят на Левски Христо Йовов подписа нов договор с клуба. Контрактът е за срок от една година. От новия сезон Христо Йовов ще б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com