Левски грабна първото място в А група в последната минута

7453
Левски грабна първото място в А група в последната минута

Титлата е синя – или поне така изглежда след днешната победа в последната минута на „Левски” срещу „Лудогорец” с 1:0 и само един мач дели сините от трофея, тъй като вече имат три точки от служебната победа над разпадналия се „Етър” в следващия кръг.

Първото полувреме премина при много борбра, тичане и преса, но почти никакви положения. Реално „Левски” не създаде абсолютно нищо пред Владислав Стоянов, докато „Лудогорец” имаше три опасни преки свободни удара, както и няколко добри слизания към Пламен Илиев, но също без силен и хубав завършващ удар. Към края на полувремето Марселиньо много хитро се измъкна и беше реално сам срещу Пламен Илиев, но Йордан Милиев го фаулира, за което получи само жълт картон.

Шампионът на България - кой е той?

Събота – работен ден, явно още няма правителство, което да схване, че отработването е най-отвартителната и неевропейска традиция ...

Второто полувреме започна със 100% положение – извеждащ пас от фаул намери Кишада, който сам срещу Пламен Илиев не можа да вкара, тъй като вратарят на сините усети удара му. „Левски” веднага контраатакува и Козмин Моци направи брутален фаул срещу Рене Михелич в центъра, който заслужаваше червен картон за деянието си, но получи само жълт.

„Левски” вече знаеше, че няма време и само победата ги устройва, но все още „Лудогорец” правеше по-опасните неща в атака. При една от тези си атаки Марселиньо много добре залъга, че ще подава, освободи си коридор, но стреля слабо и Пламен Илиев улови.

В игра за сините влязоха Илиян Йорданов и Базил Де Карвальо, но учудващо Николай Митов извади Жоао Силва, вместо да заложи на тотална атака. В 72-рата минута Кишада отново беше изведен сам срещу Илиев, но пак се забави, тръгна да лъже и ударът му се получи слаб.

В 77-та минута Де Карвальо имаше две чисти положения, но и при двете Стоянов спаси ударите му от упор с навременни излизания и добър рефлекс.

Берое сломи Левски след извънземен мач и умопомрачителни дузпи

Наелектризиращ и супер драматичен – България отдавна не беше гледала финал за Купата, който да е толкова драматичен и който със с...

В 84-тата минута „Левски” получи лъч надежда – Любомир Гулдан получи заслужен втори жълт картон и „Лудогорец” остана с десет души.

Минута преди края на мача хубав дълъг пас стигна до Дъстли Мюлдер, но вместо да стреля от воле от удобната позиция, той опита да търси Де Карвальо и защитата на гостите се справи. А в 91-вата минута Иван Стоянов успя да мине по десния фланг и да влезе добре в наказателното поле на „Левски”, но ударът му с левия крак беше слаб и Илиев спаси.

Голямата радост за „Левски” дойде в 92-рата минута – тогава Станислав Ангелов стреля от дистанция, като ударът беше среден по сила, но топката рикошира и отиде неспасяемо в долния десен ъгъл на „Лудогорец” на хванатия в крачка Владислав Стоянов – 1:0. Това се оказа и последният удар в мача, който донесе безумната радост на сините.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com