Остри ли са шпорите или нерадзурите ще укротят ентусиазма им?

3464
Остри ли са шпорите или нерадзурите ще укротят ентусиазма им?

Емоциите от Шампионската лига позатихнаха, но следват тези от Лига Европа. А осминафиналната фаза на турнира предлага сблъсъци, които се очертават като много драматични и крайно непредвидими.

Тотнъм – Интер, 22:05 часа

Фиорентина разнебити Интер

Срещата започна в по-бавно и спокойно темпо, но в 13-тата минута „Фиорентина” нанесе удар – центриране отляво стигна ...


Двубой между английски и италиански отбор винаги привлича вниманието на футболните фенове. Няма и как да е иначе предвид вечното противоборство между най-силните първенства в Европа.

„Тотнъм” и „Интер” имат история в европейските клубни турнири, като съвсем скоро преживяха сблъсък – при това в Шампионската лига. Това се случи през сезон 2010-2011 година в груповата фаза на турнира, когато двата тима си размениха по една победа в супер атрактивни мачове. На „Джузепе Меаца” нерадзурите спечелиха с 4:3, но за малко да се изложат, след като водеха с 4:0 и позволиха на Гарет Бейл да наниже хеттрик след страхотни пробиви по левия фланг през Майкон и Валтер Самуел, който за малко да доведе до обрат. В Лондон „шпорите” взеха реванш и биха с 3:1.

Сега големият герой от тези мачове Гарет Бейл отново е на линия и при това е в страхотна форма. Уелсецът е третият най-резултатен играч в Премиершип този сезон с цели 16 гола, има и 2 в Лига Европа. За „Тотнъм” обаче налице са някои големи липси – Клинт Демпси е аут заради контузия в прасеца, няма ги още Юнес Кабул, Том Хъдълстоун и Сандро, които имат проблеми с колената си. Сериозна грижа за Андре Вилаш-Боаш е и състоянието на Емануел Адебайор, който също контузи коляното си в дербито с „Арсенал” в неделя, но поне Муса Дембеле, който също имаше проблеми, тренира нормално при последното занимание на англичаните.

Миланските грандове показаха какво е истинско дерби

В един изключително горещ мач двете емблеми на футболно Милано - "Милан" и "Интер"си разделиха по един гол, по една точка и спечелиха в...

Проблеми има и в състава на италианците – Диего Милито, Андреа Ранокия и Валтер Самуел ще отсъстват, което е голям удар за нерадзурите. В състава обаче се връща Антонио Касано, който беше изваден от него заради скандал с треньора Андреа Страмачони за мача с „Катания”.

И двата отбора влизат с приповдигнато настроение в двубоя – „Тотнъм” спечели с 2:1 срещу кръвния враг „Арсенал”, а „Интер” направи обрат срещу „Катания” от 0:2 до 3:2, при това насред Сицилия. И двата тима се борят в първенствата си за последното място, даващо право на участие в Шампионската лига, като засега нещата за „Тотнъм” изглеждат по-добре – те са вече трети в Премиершип преди дербито с „Ливърпул” тази неделя. „Интер” пък е пето място в Серия А, на само точка от третия – градския съперник „Милан”.

Средните ставки на букмейкърите сочат предимство за „шпорите” – 1.85 за тяхна победа, при 4.00 за равенство и 5.52 за победа за „Интер”.

Прогноза: Х1

Гарет Бейл влачи Тотнъм нагоре в класирането

Отборът на "Тотнъм" се изкачи на трето място в класирането на Висшата лига на Англия, след като спечели лондонското дерби с "Уест Хям...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com