Фиорентина разнебити Интер

7154
В мач от 25-ия кръг на Серия А отборът на "Фиорентина" унижи "Интер" с 4:1 и постави много въпросителни пред нерадзурите преди дербито на Милано следващата неделя (24 февруари).

Срещата започна в по-бавно и спокойно темпо, но в 13-тата минута „Фиорентина” нанесе удар – центриране отляво стигна до Стеван Йоветич, той с глава продължи към Адем Ляич, който не прости на Самир Ханданович и също с глава откри резултата – 1:0.

Само пет минути по-късно Йоветич беше освободен след хубава комбинация и излезе централно на линията на голямото наказателно поле срещу Ханданович, но вратарят успя да спаси силния му удар. Тези положения ясно показаха, че Андреа Ранокия и Жуан издишат тотално в центъра на защитата на нердазурите и това се превърна в основен проблем, който Андреа Страмачони трябваше да реши незабавно.

Виолетово - коварен цвят и коварен отбор дебнат Интер

Неделя вечер Actualno.com отново е на италианска вълна – след дербито между „Рома” и „Ювентус”, което пок...

Безпомощността на „Интер” беше илюстрирана отлично в 33-тата минута, когато Йоветич беше добре подсигурен от Паскуал, който му върна една загубена топка на около 23 метра от вратата на нерадзурите и черногорецът се завъртя, стреляйки в далечния ъгъл на Ханданович, който не помръдна – 2:0.

Вторият гол се превърна в сигнал за засилване на огъня, като в рамките на само една минута Ханданович попречи последователно на Борха Валеро и на Алберто Акуилани да направят резултата класически.

Ако някой фен на „Интер” си е мислил, че нещо може да се промени през втората част, той бързо се раздели с тези си надежди. В 54-тата минута карамбол пред наказателното поле на „Интер” завърши с хитър пас с пета на Акуилани към Йоветич, който излезе сам срещу Ханданович и с мощен шут направи 3:0.

Милито скъса кръстни връзки в коляното, аут за 9 месеца

Нападателят на "Интер" Диего Милито получи тежка травма в коляното, заради която ще пропусне останалата част от сезона, съобщиха от и...

Годините на тормоз от страна на „Интер” над „Фиорентина” (15 поредни мача с нерадзурите без победа на Виола, от които 12 загуби) явно бяха надъхали жестоко виолетовите и в 65-тата минута Адем Ляич също вкара втория си гол в мача – с фалцов удар с десния крак, отново от линията на голямото наказателно поле пред безучастните погледи на защитниците на гостите - 4:0.

В 85-тата минута Мунир Ел Хамдауи беше изведен сам срещу Ханданович, но пропусна и в ответната атака Антонио Касано показа качествата си, вкарвайки почетен гол с удар от дистанция - 4:1. Това беше и последното интересно положение в мача, а съдията Никола Рицоли пожали "Интер" и свири скоропостижно края на мача.

Така "Интер" влиза в миланското дерби с точка зад "Милан", с много проблеми и въпросителни дали има сили да се бори за третото място в Италия, даващо право на участие в Шампионската лига, а "Фиорентина" вече е на точка зад нерадзурите и се намесва все по-сериозно в борбата за последната квота за най-комерсиалния клубен турнир в Европа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com