Рома препъна Фиорентина в битката за третото място в Серия А

4349
Рома препъна Фиорентина в битката за третото място в Серия А

В дерби срещата от 35-ия кръг на Серия А „Фиорентина” загуби драматично от „Рома” с 0:1 и по този начин продължава да изостава на 1 точка зад „Милан” на четвъртото място във временното класиране на италианското първенство, но росонерите са вече с мач по-малко.

Леко учудващо „Рома” започна по-добре мача, като най-опасен беше Франческо Тоти. Принца на Рим на два пъти стреля опасно от пряк свободен удар, а веднъж изведе добре Пабло Освалдо, който стреля в долния ляв ъгъл на Емилиано Вивиано, но вратарят на виолетовите успя да улови.

Стеван Йоветич се е договорил с Арсенал, твърди футболен агент

Звездата на "Фиорентина" Стеван Йоветич е съвсем близо до трансфер в "Арсенал" и вече е договорил условията си по трансфера с лондонск...

Постепенно „Фиорентина” пренесе по-напред играта и успя да осъществи натиск след средата на полувремето. Най-сериозното положение дойде в 38-та минута, когато Стеван Йоветич успя да се завърти добре и стреля силно с левия крак, но Богдан Лобонт реагира адекватно и с една ръка изби удара в страничната греда.

На почивката „Рома” смени Лобонт, който получи тежък удар в главата с Мануел Гойкоечея. И младият страж се отблагодари за доверието – в 58-та минута той спаси със страхотен рефлекс удар на Алберто Акуилани, а в следващата минута удар на Писаро мина точно до гредата.

В 75-тата минута „Фиорентина” основателно поиска дузпа заради „дълго рамо” на Даниеле Де Роси, но съдията не даде наказателен удар.

Буквално в 90-тата минута страхотен удар на Давид Писаро разтресе дясната греда на Гойкоечея, но гол така и не падна. А в 92-рата минута "Фиорентина" беше заклана - след корнер на Тоти Пабло Освалдо с глава наниза топката в долния ляв ъгъл на Вивиано - 0:1 и победа за "Рома".

Зрелищно 2:2 между Фиорентина и Милан

В изключително зрелищен и изпъстрен със спорни съдийски отсъждания двубой отборите на "Фиорентина" и "Милан" завършиха при равен резулт...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com