Зрелищно 2:2 между Фиорентина и Милан

4468
Зрелищно 2:2 между Фиорентина и Милан

В изключително зрелищен и изпъстрен със спорни съдийски отсъждания двубой отборите на "Фиорентина" и "Милан" завършиха при равен резултат 2:2 и по този начин росонерите запазиха преднината си от 6 точки пред виолетовите в битката за място в Шампионската лига догодина.

Мачът започна в спокойно темпо, като и двата тима не бързаха да се хвърлят в атака. Публиката на домакините освиркваше яростно Рикардо Монтоливо, който прекара доста години на „Артемио Франки”.

Футболните дербита блестят в мрачната неделя

Лошото време, което прогнозират синоптиците тази неделя, си има добра страна – всеки читател на Actualno.com може да обърне още п...

В 6-тата минута Кевин-Принс Боатенг вкара страхотен гол с хубаво воле с левия крак, но той беше отменен, тъй като Марио Балотели, който свали топката за Боатенг, беше в засада.

Този отменен гол обаче подсказа накъде вървят нещата и в 13-тата минута точно бурно освиркваният Монтоливо откри резултата. Той открадна топката от Давид Писаро точно пред наказателното поле и с прецизен удар по земя в долния десен ъгъл на Емилияно Вивиано – 0:1.

Голът успокои „Милан”, а „Фиорентина” започна да игра още по-нервно. Половин час след началото на мача виолетовите бяха сполетяни от сериозна неприятност – Стефан Савич се контузи и беше сменен.

След само пет минути Стефан Ел Шарауи с глава след центриране от фаул принуди Вивано да спасява – по чудо в тази ситуация росонерите не вкараха втори гол. „Фиорентина” веднага реагира и Стеван Йоветич на два пъти не успя да изравни, като в единия случай Кристиян Абиати едвам спаси с крак и успя след това да хване отскочилата опасно топка.

В 38-та минута на мача страстите ескалираха – съдията Паоло Талявенто изгони с директен червен картон Ненад Томович, който фаулира откъсващия се Стефан Ел Шарауи. Всичко стана след нова грешка в центъра на халфовата линия, но изгонването на Томович определено беше пресилено, тъй като той не беше последен в защита – Факундо Ронкалия вече тичаше и беше скъсил дистанцията.

Стеван Йоветич се е договорил с Арсенал, твърди футболен агент

Звездата на "Фиорентина" Стеван Йоветич е съвсем близо до трансфер в "Арсенал" и вече е договорил условията си по трансфера с лондонск...

А до края на полувремето нещата за „Фиорентина” станаха съвсем мрачни, след като Стеван Йоветич също се контузи. Той имаше мускулен проблем и до последно се считаше, че няма да играе, но черногорецът лично настоя пред треньора Винченцо Монтела да се включи и в крайна сметка усложни травмата си.

Второто полувреме започна с натиск на домакините, но „Милан” отново беше по-опасният отбор и Вивиано трябваше да спаява мощен шут на Фламини, който беше изведен сам отдясно в наказателното поле.

В 62-рата минута Матьо Фламини вкара втори гол, след като „Милан” бързо изпълни фаул, Рикардо Монтоливо се измъкна отдясно и с центриране по земя намери французина, който цъкна топката в долния десен ъгъл на Вивиано – 0:2.

Само три-четири минутки след това обаче „Фиорентина” се върна в мача – Адем Ляич успя след самостоятелен пробив да си изпроси дузпа. Самият Ляич би наказателния удар, право в центъра на вратата за 1:2.

В 72-рата минута „Фиорентина” получи втора дузпа. За разлика от първата, която беше повече от спорна, сега наказателен удар имаше. Той беше отсъден за спъване на Куадрадо. Зад топката застана Давид Пизаро, който стреля в левия ъгъл на Абиати, който успя да отклони малко топката, но недостатъчно и тя спря в мрежата – 2:2.

Манчестър Юнайтед може да продаде Видич на Милан

Лидерът в Премиершип "Манчестър Юнайтед" е готов да продаде сръбския защитник Неманя Видич на италианския "Милан", предаде БГНЕС. Защи...

В опит да си върне превъзходството в мача и да се пребори за победата, треньорът на "Милан" Масимилияно Алегри пусна в игра Джампаоло Пацини и Мбайе Нианг, но инерцията беше изпусната и до края на срещата повече опасни положения нямаше. Съдията обаче съвсем обърка мача в последната минута, когато имаше чиста игра с ръка на Ронкалия в наказателното поле, но дузпа не беше дадена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com