Байерн не загуби и при гостуването на Дортмунд

6990
Байерн не загуби и при гостуването на Дортмунд

В голямото дерби на Бундеслигата, което се явяваше и генерална репетиция за финала на Шампионската лига, отборите на "Борусия Дортмунд" и "Байерн" завършиха при равен резултат - 1:1.

И в двата състава имаше големи осъстващи – за „Байерн” ги нямаше Франк Рибери, Ариен Робен и Марио Манджукич, а в състава на „Борусия” липсваха Марко Ройс и Марио Гьотце, който е контузен.

ЦСКА е опрян до стената

Вечерта преди Великден обещава истинско чудо – футболно чудо. Защото предстоят три големи сблъсъка, които ще решават футболното б...

В самото начало Джердан Шакири можеше да открие за баварците след хубав извеждащ пас, но се замота. И тази грешка беше наказана – след десет минути игра чудесен пробив отляво на Якуб Блачиковски, който центрира на далечната греда, а там Кевин Гроскройц разстреля Мануел Нойер – 1:0.

Тренировъчното темпо на мача обаче навяваше на мисълта, че ще има още голове. И в 22-рата минута новото попадение беше факт – центриране на Шакири намери Марио Гомес непокрит на около седем метра пред вратата на Вайденфелер и германският национал с лекота прати топката с глава в левия ъгъл – 1:1.

След половин час игра Роберт Левандовски беше изведен чудесно зад гърба на Даниел Ван Буйтен, направи залъгващо движение с десния крак, но Нойер се усети и скочи навреме, за да отбие удара му с левия крак.

В 44-тата минута „Байерн” по чудо не вкара втори гол – тогава страхотна атака отляво завърши с пас на Алаба към Марио Гомес, той добре залъга защитата на домакините и сам срещу Вайденфелер стреля по земя, но вратарят на „Дортмунд” направи страхотно спасяване с крак.

Байерн унижи за втори път Барселона

Унижение – само така може да се опишат двубоите на „Барселона” с „Байерн” от полуфиналната фаза на Шампио...

И второто полувреме започна добре за „Байерн”, като в 49-тата минута Клаудио Писаро добре влезе в наказателното поле на домакините, но Вайденфелер му изчисти топката след като Суботич успя да забави перуанеца, който пробва да си изпроси безуспешно дузпа. Само след пет минутки Гомес направи добро двойно и за малко не вкара, но Суботич изби с много точен шпагат.

В 58-та минута, от нищото, „Борусия Дортмунд” спечели дузпа. Това стана след удар от дистанция, който Джером Боатенг глупашки изби с ръка. Зад топката застана Левандовски, който стреля силно в долния ляв ъгъл, но Нойер скочи точно там и изби. При последвалия корнер Сантана успя да стреля с глава, но топката мина малко над вратата.

Мачът обаче се нанежи и само пет минути по-късно „Байерн” остана с десет души. Втори жълт картон получи Рафиня, който глупашки свали с лакът Якуб Блачиковски. Стигна се дори до спречкване между треньорските скамейки, но в крайна сметка всичко завърши със стискане на ръце.

Численото превъзходство на "Дортмунд" обаче не оказа влияние и с напредването на мача двата отбора явно решиха, че ще поделят по една точка. Така никой от двата финалиста в Шампионската лига не взе психологическо предимство преди големия финал на "Уембли".

Реал беше близо до чудото, но Борусия Дортмунд е на финал

Да защити честта си – само това успя да направи „Реал Мадрид” в реванша от полуфиналния сблъсък с „Борусия Дорт...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com