Шарапова оцеля срещу Янкович

5832
Шарапова оцеля срещу Янкович

Поставената под номер 2 в схемата на "Ролан Гарос" и номер 2 в света при жените Мария Шарапова победи много трудно в три сета Йелена Янкович и се класира за полуфиналите на турнира, предаде БГНЕС.

Янкович затрудни сериозно Шарапова, но действащата шампионка намери сили да обърне мача, стигайки до успех с 0:6, 6:4, 6:3. След като бе разгромена в първия сет, Маша излезе крайно мотивирана през втората част и доминираше на корта. При 5:2 в нейна полза приятелката на Григор Димитров допусна пробив, но в крайна сметка взе частта с 6:4.

В решителния трети сет ударът си Шарапова нанесе в така важния в тениса седми гейм. Тя успя да го спечели при сервис на Янкович, след което го затвърди и направи нов пробив, с който затвори мача. Досега двете се бяха срещали на корта 8 пъти и в 7 от случаите Мария Шарапова бе печелила, повечето пъти убедително. Днешният им двубой обаче бе първи на клей между тях, предишните се играха на трева и твърди кортове.

Жо-Вилфред Цонга развенча Роджър Федерер

7:5, 6:3, 6:3 - това е цифровото изражение, с което младостта днес надделя над опита и майсторството. Днес Франция празнува – ней...

В полуфиналите на "Ролан Гарос" съперничка на Шарапова ще бъде Виктория Азаренка, която победи Мария Кириленко със 7:6 (3), 6:2.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com