Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каква е причината за катастрофата с Кирил Петков: Говори експерт по сигурност

17 май 2024, 07:57 часа • 8926 прочитания

В такива инциденти ще има агротехническа експертиза, която ще изясни скоростта, с която се е движел автомобила на НСО. Пострадалият автомобил е ясно, че се е движел бавно. Това е класическо ПТП. Дори скоростта да е превишена, колата на НСО не се е движела с много над допустимата. Това мнение изрази експертът по сигурност Милен Иванов в ефира на Нова телевизия относно тежкия инцидент с жерта с колата на НСО, в която се е возил Кирил Петков.

ОЩЕ: Има загинал при катастрофата с колата на Кирил Петков

Той обясни и кога колата на НСО може да не спазва правилата за движение. Това по думите му става, когато се намира в специален режим на движение – пусната е звукова и светлинна уредба. В тази ситуация всички други участници трябва да му направят път.

Попитан има ли право Кирил Петков да ползва кола на НСО и то в момент на предизборна кампания, Иванов отговори, че той има право в два варианта. На Петков се полага кола заради това, че е бил премиер. Може да има и охрана от НСО като държавник, чийто живот е застрашен.

ОЩЕ: Кирил Петков след катастрофата: С лост отворихме вратите на другата кола, за да стигнем до хората

Относно правилата, които трябва да спазва шофьорът, експертът по сигурност обясни, че те са безопасност и комфорт на возещия се. „Човекът, който се вози, може да има претенции, но само в рамките на правилата. Шофьорът не бива да се води по искането му. Той е този, които носи отговорност“, обясни Иванов.

 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес