"Тотнъм" излъга "Ливърпул" в мача на вечерта

8300
"Тотнъм" излъга "Ливърпул" в мача на вечерта

В дербито от 14-тия кръг на Премиершип отборът на „Тотнъм” записа шеста поредна победа като домакин в мачовете си с „Ливърпул” – този път с 2:1.

Мачът започна вихрено, като в началните минути „Тотнъм” се оказаха печелившия отбор. Шпорите поведоха с 2:0 до 15-тата минута – първо Арън Ленън се разписа, а след това Гарет Бейл с известна доза шанс удвои след пряк свободен удар, при който топката рикушира в стената и се отклони неспасяемо за Рейна.

Ялови дербита в Лига Европа

Очакваните с интерес мачове от Лига Европа този път не предложиха атракция, както обикновено и със сигурност са разочаровали доста фено...

Между двата гола на шпорите „Ливърпул” можеше да изравни след като Луис Суарес изведе Джордан Хендерсън буквално сам срещу вратата, тъй като Уго Йорис излезе неразчетено, но Хендерсън не уцели. За оправдание може да му послужи шпагатът на Гала, който донякъде попречи.

Натискът на „Ливърпул” продължи и след като червените губеха с 0:2, като най-сериозното положение за първата част беше пропуснато от Суарес. След хубава атака с бързи пасове Стивън Джерард се оказа зад гърба на защитата в бяло, Йорис обаче излезе добре и го блокира, но топката се върна точно към Суарес, който стреля с боц, но леко и Уокър успя да избие на самата голлиния.

През втората част „Ливърпул” продължи с натиска, като вкара гол след статично положение. При центриране от корнер Джерард отклони топката към Агер, той стреля с глава, но Ленън изби отново на голлинията, но кълбото се удари в Бейл и влезе в мрежата.

Докрая „Ливърпул” опита да изравни, но защитата на шпорите издържа, като донякъде късметът я покри.

Защо „Тотнъм” спечели, а „Ливърпул” загуби?

Известни са 17 отбора, които продължават в Лига Европа

След изиграването на петия кръг от груповата фаза на Лига Европа доста от нещата се изясниха, но остават и групи, в които нищо няма да ...

Голямата разлика се оказа умението при завършващия удар. „Ливърпул” спокойно можеше да изравни дори от 0:2, защото имаше достатъчно игрово предимство, но нападателите на червените за пореден път през сезона не можаха да оползотворят положенията си. „Тотнъм” пък отово показа липса на синхрон в защита и благодарение на индивидуални качества в ключови ситуации удържа победата.

Марсилия – Лион 1:4

В голямото дерби на Франция, което решаваше кой ще бъде временния водач в класирането, отборът на „Лион” разби „Марсилия”, при това като гост.

Нещата тръгнаха на зле за "Марсилия" още в третата минута, когато Бафетимби Гомис вкара отсъдена в полза на „Лион”. Гомис добави втори гол в 34-тата минута, а в 72-рата минута мачът приключи с трети гол на Гомис, който се оказа четвърти за отбора му. В началото на второто полувреме Стед Малбранк вкара трети гол за „Лион”. „Марсилия” отбеляза почетно попадение при резултат 0:4 чрез Лоик Реми, но това беше всичко, а като връх на безсилието си домакините си изкараха и червен картон.

Автор: Ивайло Петров

Разходка във Футболна Европа

Здравейте, уважаеми читатели на Actualno.com През тази седмица няма мачове от Шампионската лига и Лига Европа, но това не означава, че...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com