Ювентус затвърди превъзходството си в Италия с успех над Интер

5832
Ювентус затвърди превъзходството си в Италия с успех над Интер

Под проливния дъжд на стадион „Джузепе Меаца” действащият шампион на Италия "Ювентус" изигра много умно дербито с "Интер" и победи с 2:1. Така Юве заминава в добро настроение за Германия, където във вторник, 2 април, ще се изправи срещу тима на "Байерн Мюнхен" в първи четвъртфинален мач от Шампионската лига.

Мачът започна по страхотен начин, като още в 3-тата минута Фабио Куалярела, който започна вместо Мирко Вучинич, откри резултата. Това стана след много хубав изстрел с десния крак от дистанция, който отиде право в горния десен ъгъл на Самир Ханданович – 0:1. Интересното е, че досега в 13 мача в кариерата си срещу нерадзурите Куалярела не им беше вкарвал гол.

Дербито на Италия разтърсва Европа

Събота е и за католиците това е денят преди Великден. Затова и всички мачове в Серия А ще бъдат изиграни днес, а безспорно вниманието н...

Попадението направо нажежи страстите и домакините се хвърлиха напред в опит бързо да отговорят на това предизвикателство.

В 5-тата минута „Интер” претендираше за дузпа – пробив на Хавиер Санети отдясно завърши с центриране, Леонардо Бонучи игра нескопосано и с крак изби топката в ръката си. Съдиите обаче замълчаха, а дузпа можеше да се даде.

В 12-тата минута Джанлуиджи Буфон спаси с хубав плонж шут от дистанция на Антонио Касано, който влизаше право в долния десен ъгъл. А в следващата минута Родриго Паласио от един метър под малък ъгъл стреля с глава след добро центриране отляво, но отново Буфон някакси успя да спаси и това положение, избивайки на самата голлиния влизащата във вратата му топка. При ситуацията обаче остана съмнение за засада на Паласио.

В 17-тата минута съдията показа еднакъв критерий, след като при дълго центриране Клаудио Маркизио стреля с глава и от един метър уцели ръката на Санети. Реферът и в този случай не даде дузпа.

Байерн срещу Ювентус - дербито на четвъртфиналите в Шампионската лига

Само едно голямо дерби ще има на четвъртфиналната фаза в най-комерсиалния европейски клубен турнир - това между четирикратния носител н...

След този натиск на „Интер” обаче постепенно Юве възстанови позициите си и в 29-тата минута по чудо не вкара втори гол. Дълъг пас изведе Артуро Видал сам срещу Ханданович, но чилиецът се позамота и вратарят успя да му избие топката, макар да се наложи на два пъти да плонжира.

Пет минути преди края на полувремето Андреа Пирло накара Ханданович отново да спасява, след като стреля много силно и босненецът трябваше да се намесва.

Второто полувреме започна с поделено надмощие, но в 54-тата минута „Интер” изравни. Това стана след грешка в центъра на терена на Андреа Пирло, пробив на Матео Ковачич през центъра, пас към Касано, който веднага върна на Родриго Паласио, а той се вклини на скорост с подаването между Леонардо Бонучи и Джорджо Киелини, излизайки сам срещу Буфон и мушвайки топката в долния ляв ъгъл на вратаря – 1:1.

Поклон пред Интер, но Тотнъм продължи напред

Вени, види, вици - отборът на "Интер" показа непремирим дух и по чудо не успя да отстрани "Тотнъм", след като съумя да навакса изос...

Радостта на домакините обаче трая само шест минути. Точно когато изглеждаше, че нерадзурите поемат инициативата, „Старата госпожа” нанесе удара си – Видал изведе с фин пас Клаудио Маркизио на самата аутлиния, той подаде остро по земя към Алесандро Матри и нападателят от близка дистанция прокара топката между краката на Ханданович – 1:2.

Този гол подтикна „Интер” отново да се хвърли напред, като в 68-та минута Ковачич проби през цялата защита на Юве и беше спрян с шпагат от Киелини, а в ситуацията отново останаха съмнения за дузпа. При последвалия корнер Касано беше намерен сам на далечната греда, той стреля от воле, но право в Буфон.

„Интер” продължаваше с натиска, като пет минути по-късно отново Касано се отзова в опасна близост до Буфон, но малко се забави и падна под натиска на Киелини. Целият тим на нерадзурите скочи отново за дузпа, но отново Рицоли не даде такава.

Тези положения обаче се оказаха последните в полза на домакините, при които вече се почувства умора, а и имаше разочарование от факта, че така и не им беше дадена дузпа. "Интер" имаха териториално превъзходство в края на срещата, но чисто положение така и не беше създадено. По-опасна ситуация възникна само при един пас на Касано към Гуарин, който по диагонала стреля от воле, но в аут. Не помогна и включването на Самир Ханданович в самия край на мача, когато имаше две-три статични положения и Касано центрираше топката в полето на Юве.

Лацио и Интер с издънки в битката за третото място в Серия А

Отборът на Фиорентина взе много ценна победа като гост на пряк конкурент в борбата за топ 3 в италианското първенств - "Лацио", като д...

В последната минута на мача пък Естебан Камбиасо си изпусна нервите и влезе много грубо в краката на Себастиян Джовинко, като получи заслужен червен картон. Тепърва ще се разбере какво е състоянието на Джовинко, който беше нацелен в глезена на опорния си ляв крак от аржентинеца - изпълнение, което може да доведе дори до фрактура.

Така "Ювентус" вече има преднина от 12 точки пред втория "Наполи", който гостува на "Торино" от 22:00 часа тази вечер. "Интер" пък остава на 7 точки зад "Милан" и третото място в Серия А, което дава право на участие в Шампионската лига, но росонерите играят с "Киево" от 19:30 часа и могат да дръпнат още напред.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com