Лацио и Интер с издънки в битката за третото място в Серия А

9003
Лацио и Интер с издънки в битката за третото място в Серия А

Отборът на Фиорентина взе много ценна победа като гост на пряк конкурент в борбата за топ 3 в италианското първенств - "Лацио", като двубоят на "Стадио Олимпико" завърши 2:0 за "виолетовите", предаде БГНЕС.

Стеван Йоветич и Адем Ляич се разписаха в двете полувремена, за да донесат успеха на "Фиорентина", след който възпитаниците на Винченцо Монтела се изкачиха до четвърто място във временното класиране в Серия А с актив от 48 точки и изпревариха "Интер" и "Лацио", които имат по точка по-малко.

Като цяло виолетовите бяха по-свежия отбор и се възползваха максимално от шансовете си - Йоветич вкара след хубава комбинация с Борха Валеро, а Адем Ляич се разписа от пряк свободен удар, като хвана неподготвен Федерико Маркети, стреляйки в ъгъла, който трябваше да се покрива от вратаря.

"Нерадзурите" допуснаха поредната си издънка вчера, след като загубиха домакинството си на Болоня с 0:1. Единственото попадение в мача отбеляза Алберто Джилардино в 57-та минута.

Същевременно "Ювентус" спечели ключова победа с гол в 90-тата минута в домакинството си на "Катания". Така бианконерите дръпнаха с девет точки пред "Наполи". Неаполитанци паднаха с 0:2 при гостуването си на "Киево" и изглежда окончателно бламираха шансовете си за скудето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com