Задържаните за черно тото в Бургас не са уреждали български мачове (видео)

10183
Задържаните за черно тото в Бургас не са уреждали български мачове (видео)

Професионалните футболисти, които вчера (13 декември) бяха задържани от полицията в Бургас, не са манипулирали български мачове. Това стана ясно от изказване на председателя на Районната прокуратура в Бургас Андрей Червеняков.

В ареста остават девет души, като всичките са футболисти и само един от тях не се състезава активно в момента. „Установена е престъпна група, организирала хазартна игра, която не е по съответния регламент, предвиден от Закона за хазарта”, уточни прокурор Червеняков, цитиран от bTV. Той добави още, че са правени залози върху мачове, които са от чужди първенства, като целта е била евентуална печалба.

Задържаха 11 футболисти за „черно тото”

В Бургас задържаха 11 професионални футболисти и двама организатори на схема за нелегални залагания, съобщи БГНЕС. Информацията бе потв...

Информацията беше потвърдена и от вътрешния министър Цветан Цветанов, но той каза, че играчите са залагали на мачове от А и Б група. Тези мачове обаче не били на техните отбори.

Общо 12 играчи на "Нефтохимик" и "Черноморец" бяха задържани от ГДБОП късно в четвъртък, 13 декември. Сред задържаните фигурират имената на известни в А група играчи като бившият състезател на "Левски" Даниел Младенов и бившият играч на ЦСКА и "Миньор Перник" Румен Трифонов.

Преди две седмици класация, основана на данни от агенция "СпортРадар", показа, че България е на осмо място по манипулирани срещи в Европа. Заключенията са направени след проверка в 400 различни международни онлайн букмейкъри в периода 27 юни 2009 година - 22 ноември, 2012 година.

Продължава борбата с "черното тото"

"Това, което се изиска от нас е да предвидим законодателни промени, така че да криминализираме т.нар. "черно тото". Наистина трябва да ...

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com