Продължава борбата с "черното тото"

6356
Продължава борбата с "черното тото"

"Това, което се изиска от нас е да предвидим законодателни промени, така че да криминализираме т.нар. "черно тото". Наистина трябва да се съобразяваме с европейските стандарти и изисквания, особено на Европейската комисия", заяви министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

"Това, което целим в момента е всички, които тренират и се занимават със спорт, да не се занимават със залагания. Трябва държавата да намери начин да обявим кои са легалните места, на които това може да се прави, а не да се залага по някакви нелегални сайтове", каза още министърът.

Матеус: Българският футболист няма манталитета на победител

"Българският футболист няма желание за нищо. Той не познава манталитета на победител", заявява в наскоро излязлата си биография Лотар...

Запитан какви са конкретните мерки, които се взимат за борба с т.нар. "черно тото", Нейков отговори: "Както казах, промяна в Наказателния кодекс. Знаете, че България е една от трите държави, която направи промяна в кодекса си и тези неща са криминализирани – от две до осем години се полага затвор за този, който бъде хванат и увеличен в участие в такива неща. Имаме нови инициативи, работим и доста с БФС".

Нейков коментира и нападките между Борислав Михайлов и Лотар Матеус за това кой точно е уредил да се играе скандалната контрола с Естония в Турция. "Относно Лотар Матеус, той малко бърка спортно-техническата част с другата част. Съперниците на националния отбор се предлагат от националния треньор. Това са правилата. Тогава той е бил треньор, така че ако е имал нещо против тогава, да се е противопоставил. Той обаче се е съгласил", каза още Нейков.

 

Редактор: Евгения Гигова

България пак бе набъркана в уговорен мач

Доживотно изваждане от футбола грози зимбабвийски футболисти заради серия манипулирани мачове, един от които е срещу младежкия отбор ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com