В Тенис клуб "Малееви": Да играеш приятелски мач с тенис треньор – не може

10805
В Тенис клуб "Малееви": Да играеш приятелски мач с тенис треньор – не може
Снимка: Личен архив - Диана Иванчева

Ако играеш тенис на корт със свой приятел и играеш на приятелски начала, но по професия той е тенис треньор, не можеш да играеш на кортовете на Тенис клуб "Малееви". Този неприятен опит с Тенис клуб "Малееви" е натрупал адвокат Любомир Владикин, който е платил 744 лева, за да може да играе тенис на закрит корт на клуба на Малееви за половин година.

В средата на миналата седмица г-н Владикин е решил да поиграе с Диана Иванчева – единственият български тенис треньор, който е бил гост на академията на Патрик Муратоглу в Ница. При Муратоглу се подготвяше първата ни ракета при мъжете Григор Димитров. В момента Муратоглу е треньор на Серина Уилямс – 22 пъти победителка в турнирите от Големия шлем.

Снимка: Личен архив - Диана Иванчева

Пред Actualno.com адвокат Владикин заяви, че когато е заплащал за услугата на Тенис клуб "Малееви", му е било казано, че "единственото правило е да се явява с чисти обувки". Правилата на клуба не ми бяха дадени в момента на плащането, каза той за нашата медия. И подчерта изрично – с Диана Иванчева играя на приятелски начала, а не ѝ плащам да ми бъде треньор.

По случая адвокат Владикин е получил отговор от г-н Ивайло Бораджиев, управител на Тенис клуб "Малееви". Според думите му г-н Владикин може да доиграе сезона в платения от него ден и час, но не и "при положение, че използвате за партньор професионален тенис треньор, който не е получил изрично разрешение от Тенис клуб "Малееви“ АД да упражнява дейността си на територията, стопанисвана от дружеството".

Всъщност в правилника на клуба е записано, че "треньор или инструктор, който не е в трудовоправни отношения с клуба, няма право да играе и работи в клуба, независимо от личните му отношения с неговия клиент - роднински, приятелски, съпружески, професионални и т.н. (бел. ред. - т.6)". Именно тази разпоредба кара адвокат Владикин да сезира Комисията за защита на потребителя (КЗП) и Комисията за защита от дискриминация (КЗД). Според г-н Владикин правилото на Тенис клуб „Малееви“ АД противоречи на Закона за защита от дискриминация (чл. 4, ал. 1), на Закона за защита на потребителя (чл. 143, т. 3 и т.19), на Закона за физическото възпитание и спорта (чл. 41, т. 1 и т. 2), както и на Конституцията (чл. 52, ал. 3). Освен това, в правилника на клуба се забранява да играеш с треньор, ако той/тя те "и" тренира, освен да играете т.е. трябва да е налице и тренировка, а не приятелска игра, заявява юристът. Той иска тази част от правилника на Тенис клуб "Малееви" да бъде премахната.

Тенис клуб "Малееви" вече е възстановил сумата, която адвокат Владикин е платил, за да играе на кортовете на клуба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕНИС:

Григор Димитров научи първия си съперник на "Мастърс"-а в Мадрид

Григор си спомни за победата над Джокович: Исках да спечеля малко пари и да се преместя в друг хотел (ВИДЕО)

Тежък жребий за Григор Димитров на Мастърса в Мадрид

Григор Димитров запази позиция в топ 10 на световния тенис

След нощно парти: Григор и гореща тенисистка отпрашиха с Ламборгини (ВИДЕО)

Григор Димитров загуби една позиция в световната ранглиста в тениса

Стефанос Циципас разби Каспър Рууд и триумфира в Монте Карло (ВИДЕО)

18-годишният Илиян Радулов е на 1/2-финал на ITF турнир в Испания

Джокович разкри "тайната" да е номер 1 в света дори и на 37 години

Сумата, която спечели Григор Димитров от Мастърса в Монте Карло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com