Откриха студената вода, поляла отдавна Първанов

5757
Откриха студената вода, поляла отдавна Първанов

Къде да сложа акцента върху „забравената новина”, според която като президент Георги Първанов е злоупотребявал с подчинената му Национална служба за охрана (НСО), употребявана да събира информация за охранявани (да не кажа обслужвани) висши служители в държавата?

Днес „новината” се оказа „Америка”, а в ролята на Колумб се вживя проправителствената ТВ 7.

Този скандал, предизвикан от уволнения от НСО за неподчинение подполковник Николай Марков, гръмна през 2007 година. Описал съм го толкова подробно през 2010 г. в книгата си „Президент на РъБъ”, че направо не знам как да коментирам сега факта на „преоткриването му”.

Не че е лошо да се повтори и дори да се обяви за чисто нов скандалът - стига този път да има ефект! Но е все пак омаломощаващо да се види що за „склероза” тресе българската публичност, която „изведнъж” открива студената вода, с която Марков поля тогава действащия президент.

Следващото, което очаквам да се случи в това отношение, е някой да ”намери” анонимния мейл от октомври 2006 г. В него се говореше, че Първанов е получил апартамент от спонсора на предизборната си кампания, оръжейния търговец Манджуков. „Откривателят” на онзи мейл очаквам да извика „еврика”!

След което да зададе смело въпрос по темата на умрялото куче, което смени резиденция Бояна с панелната колибка в крайния столичен квартал „Красна поляна”, където хрисимо мимикрира като редови член на първичната партийна глутни… пардон, организация на БСП.

След като липсва елементарна почтеност в приемствеността на новините по отношение на техните първоизточници, можем ли да очакваме нещо друго и в тяхното рециклиране, освен дирижираната им дозировка по преценка на Онзи, който позволява вече да бъде притесняван с добре известни факти същият Първанов, с когото доста добре се погаждаше до неотдавна?

Помните ли, че при самото учредяване на ГЕРБ Борисов забрани на новоизлюпените си в момента съпартийци си коментират Първанов - това беше заповед по гарнизона никой да не го критикува. Обяви от трибуната, че само той има право да говори за него.

Предстои да видим докъде ще бъде отпуснат синджира на лаенето, докато керванът на Първанов продължава да си върви без да се притеснява особено и без да е притесняван от институциите, призвани да разследват деянията му.

Този „американски кеч” засега прилича на тръшкане на тепиха по споразумение между участващите в шоуто пехливани. Чакам доказателства за обратното. Преди това намирам представлението за измама, в която за желаещите честна развръзка няма нито хляб, нито зрелище.

ИВО ИНДЖЕВ
http://ivo.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com