Връчиха дипломите на абсолвенти от Медицинския университет във Враца

2059
Връчиха дипломите на абсолвенти от Медицинския университет във Враца
Снимка: Община Враца

128 студенти от випуск 2018 получиха дипломите си на тържествена церемония в залата на новия учебен корпус на филиал „Проф. д-р Иван Митев“ във Враца към Медицински университет-София.

Тази година висшето учебно заведение със степен „бакалавър“ завършват 56 медицински сестри, 18 акушерки и 25 трудотерапевти. Сертификат за степен „магистър“ получиха и 32 специалисти с профили: „Здравословно и диетично хранене“ и „Медицинска козметика“.

Анета Дилова представя „Раздумки” във Враца

В книгата на Анета Дилова "Раздумни" са събрани весели случки и разкази от ежедневието, чиито източник е родното село на авторката - се...

Официален гост на празника бе заместник-кметът Петя Долапчиева, която поднесе своите благопожелания към абсолвентите и връчи на директора на филиала - доц. Павлинка Добрилова, поздравителен адрес от името на кмета на града Калин Каменов.

Дипломите на абсолвентите бяха връчени от ректора на Медицински университет-София проф. д-р Виктор Златков и доц. Павлинка Добрилова.

Тази учебна година започна за студентите в обновената  бивша сграда на химическия техникум, в която бяха вложени над 6 млн. лева и тази инвестиция превърна филиала във Враца в едно от най-модерните висши учебни заведения в региона. Предстои реконструкция и обзавеждане на сграда, която ще бъде използвана за общежитие. За нея са осигурени средства в размер на близо 1 млн. и 800 хил. лв. Учебното заведение е достъпно за хора с увреждания, има обособен паркинг, спортна база и голям двор за отдих на студентите. През настоящата академична година във висшето учебно заведение във Враца се обучават над 400 студенти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com