Кристиано Роналдо е все по-далеч от Световното

15107
Кристиано Роналдо е все по-далеч от Световното
Снимка: Getty Images/Guliver

Световното в Бразилия може да остане без една от най-големите звезди на футбола в последните 20 години. Участието на капитана на Португалия Кристиано Роналдо става все по-малко вероятно. Досега той се възстановяваше от мускулна травма, която получи в навечерието на финала в Шампионската лига, но се разбра, че е получил нова.

Разбра се, че Роналдо страда от пателарен тендинит на левия крак. Това е един от най-честите проблеми при професионалните футболисти. Според лекарите, усилените натоварвания и липсата на почивка са породили проблема в подколянното сухожилие на звездата.

Иранците кацнаха в Бразилия втори

Националният отбор по футбол на Иран пристигна в добро настроение в Сао Пауло, където е тяхната база за световното първенство. Възпитан...

Ясно е само, че топреализаторът на иберийците няма да вземе участие в нито една от контролите в навечерието на Мондиала. Съотборникът му в националния отбор Луиш Нани обаче твърди, че Роналдо е спокоен и е оптимист за участието си в Бразилия.

"Не вярвам, че ситуацията с Кристиано е чак толкова притеснителна. Гарантирам ви, че ще играе, защото го виждам всеки ден и той е оптимист. Спокоен е и аз знам, че затова нещата вървят по план."

"Надяваме се, че той ще е добре и ще помогне на тима ни за добри резултати. Но дори и да стане нещо и да не можем да го ползваме, останалите ще направим всичко възможно да компенсираме евентуалната му липса", сподели Нани.

 

Дел Боске: Можем да спечелим Световната купа отново

Селекционерът на испанския национален отбор Висенте дел Боске вярва, че тимът няма да има трудности с ефективността, дори ако нападател...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com