Стоичков: Скоро България ще има конкурентоспособен отбор

7102
Стоичков: Скоро България ще има конкурентоспособен отбор

Христо Стоичков е далеч от терена, настрани от треньорството и в момента е по-близо до журналистиката. Но интересът към него по време на световното първенство в Бразилия продължава да е голям. Журналист на аржентинския вестник "Ла Насион" излови Камата за обширно интервю, в което той говори за мондиала, за Аржентина, за Меси, Марадона и, разбира се, за България, за футболното бъдеще на която той е оптимист.

Г-н Стоичков, какво световно първенство гледа светът сега според вас?

Стоичков пак загуби облог, чака го нова прическа (ВИДЕО)

Легендата на българския футбол Христо Стоичков, тези дни трябва да се появи с нова прическа. Побелелите му коси ще бъдат в цветовете на...

- Едно напълно нормално първенство, с много голове, с хубави моменти. Все още не е ясно кой е най-добре подготвеният отбор, за да стигне до финала и да го спечели.

Нормално? А не ви ли изглежда все пак по-добро от предишното?

- Ако се отнася само до головете, то наистина е така. Ако продължава по същия начин, със сигурност ще се счупят някои рекорди. Това означава, че отборите не избират дефанзивни тактики. Доста мачове завършиха резултатно, става добро шоу. Това е добре за зрителите. Отборите атакуват повече, имаше само няколко мача, завършили 0:0.

Кой отбор ви хареса досега?

- Харесаха ми чилийците. Отборът им е силен, борбен, добре организиран, с много интересни индивидуалности. Хареса ми Германия срещу Португалия, също така Мексико срещу Бразилия и Уругвай срещу Англия. Но остава да се изиграят по седем мача от най-добрите отбори, за да се разбере кой ще е първи.

Стоичков: България не е в Бразилия заради отчайваща спортна политика

"Отчайващата спортна политика е главната причина България да не е в Бразилия". Това заяви легендарният български футболист Христо Стоич...

А за Аржентина какво мислите?

- Не показват нещо особено, но мисля, че постепенно ще наберете скорост.

Много се разчита на Меси...

- Напрежението върху него е ужасяващо. Меси, Меси, Меси. А другите какво, не играят ли? Националният отбор е една група, един колектив, а не е само един играч.

Мислите ли, че той е подготвен да се справи с това напрежение?

Феновете на Коста Рика не пожалиха Италия

Балотели няма да целуне английската кралица, както пожела вчера. Коста Рика не му позволи да сбъдне желанието си, след като Италия допъ...

- Разбира се, че е подготвен, но напрежението върху него сега е много по-голямо, отколкото е в Барселона. На Световното имаш седем мача в най-добрия случай. Една грешка и си аут. Затова мисля, че той е едно смело момче, направо е страхотен.

Кои играчи досега ви направиха най-силно впечатление?

- Харесаха ми Томас Мюлер и Луис Суарес. Особено Луис, който влезе на терена след 25 дни с контузия и затвори устите на всички в Англия, които не спираха да го критикуват. Може би малко отхапа от ухото на Англия (бел. ред. отправка към захапването на ухото на Бранислав Иванович от страна на Суарес).

Кой е фаворитът ви за световната титла?

- Никой засега.

Стоичков боядисва косата си в цветовете на Мексико, ако тимът е на осминафиналите

Мексиканската "Телевиса" помпа на всички фронтове интригата за съдбовния мач на "сомбрерата" с Хърватия на 23 юни (понеделник) в Ресифе...

Да се върнем малко назад. Какво помните от мача на България с Аржентина през 1994 г.?

- Този мач премина много добре за нас и ви бихме. Горкия Диего Марадона, жал ми стана за него. Тогава ФИФА се подигра с него, а той е най-великият футболист в историята. Мнозина говореха за Батистута, Симеоне, но никой от тях не беше специален играч, за мен те бяха като всеки друг. Не знам кога България отново ще има такъв отбор. Има поколение от момчета на по 18-19 години, които имат много потенциал и могат да направят хубави неща. Мисля, че скоро ще имаме много конкурентоспособна селекция. Проблемът ни обаче е, че нямаме играчи в топотборите на Европа.

Вие досега бяхте треньор на България и на няколко клуба, но сега сте коментатор. Да не би треньорската професия вече да е затворена страница за вас?

- Не, в никакъв случай. Но всичко зависи от проектите, които ще се появят пред мен. Обичам да бъда и да работя с млади хора.

Как ви се вижда цялостната картина около Световното?

Стоичков поиска примирие с Боби Михайлов

Христо Стоичков е поискал да се помири с президента на БФС Борислав Михайлов, информира "България Днес". Чрез общи приятели Камата е со...

- Всичко е наред, харесва ми отношението на хората. Всички пеят химните, подкрепят отборите си. Феновете са позитивни и това е хубаво да се види. Световното е едно голямо парти до момента. А и стадионите са в хубаво състояние, така че всичко е прекрасно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю