Д-р Николай Михайлов: Истанбулската конвенция цели джендърно превъзпитание

6977
Д-р Николай Михайлов: Истанбулската конвенция цели джендърно превъзпитание
Снимка: btv

"Текстът на Истанбулската конвенция сам по себе си представлява програма за джендърно превъзпитание - на практика и на терен. Тя предполага усилие да се ревизира традиционния образ на жената като свързван с проблема за насилието, доколкото тя - според феминистката идея - е представяна в традицията като патриархално деградирана.

Този документ е ляво-либерален феминистки текст - по идеологически произход и фактическо производство. В тази конвенция не става ясно докрай кое лице е жена, каквото и да говорим. Дали жена е жената или жена е това лице, което се преживява субективно като жена". Това заяви психиатърът д-р Николай Михайлов пред bTV. 

Ако не подкрепяш Истанбулската конвенция, си орк

Щом не подкрепяш Истанбулската конвенция, значи нещо в теб е сбъркано, няма да се поправи. Вероятно не разбираш добре - защото по принц...

"Това понятие "джендър" уплаши мнозина с основание, защото то е двусмислено понятие. Произведено е от една достатъчно ясна и членоразделна идеология, която може да бъде проследена и разбрана. Ако конвенцията бъде четена повърхностно, изглежда, че става дума за насилие - то, разбира се, е отвратително. Фронт срещу това насилие е абсолютно задължителен. Има си обаче законодателство, което да се бори с насилието.

За какво е потребна тази конвенция? Тази конвенция е потребна, за да попадне в сферата на образованието, където ще се извърши тази фундаментална идеологическа трансформация на женския образ. 

Около защитата на Истанбулската конвенция в България бе изключително активизирано ЛГБТ обществото. Това общество е спонсорирано от всички големи корпорации, те правят отчисления, за да финансират ЛГБТ и неговата глобална програма за джендърно превъзпитание. Това са корпорациите Facebook, корпорацията Amazon, големите фондации на Сорос например също - той преуспява с тази проблема за отваряне на обществата.

Истанбулската конвенция не е необходима, за да защити жената, защото ЛГБТ не е женска организация и не защитава правото на жени, а защитава нещо друго - правото на всяко човешко същество да избере пола си. Това е проблематично и отчетено в решението на Конституционния съд, че конвенцията противоречи на Конституцията. Аз нямам никакво основание, дързост и претенция да оспоря юридическата компетентност на тези хора", каза още Михайлов. 

Д-р Н. Михайлов: Под егидата на нашия премиер се разгръща едно страшно падение на вкуса

Скандалът около изложбата в Лувъра изнесе на преден план устойчиви навици на национално самохвалство по повод това, което, легално или ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 17 май 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 16 май 2024 г.

Адмирал Емил Евтимов с висок френски орден: Трябва да продължим подкрепата за Украйна

Гигантско задръстване на изхода за АМ "Тракия"

Георги Ангелов: Срещу България, като част от Европейския съюз, се води специална психологическа операция (ВИДЕО)

Фестивалът "Да поЧетем" ни кани да празнуваме 24 май на най-литературното място в София

41 младежи от шестия сезон на Mentor the Young се включиха в бизнес симулация в Kaufland

Отново: Гладкото събиране на тол такси се отлага

Румен Радев награди изявени дейци на образованието, науката, културата и изкуството

Времето утре - 17 май 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com