X
 
 

Фандъкова срещу Манолова – хвани едната, удари другата

16476 13
photo of Фандъкова срещу Манолова – хвани едната, удари другата
Снимка: Колаж/Actualno.com
Официално е – настоящата кметица на София Йорданка Фандъкова ще се състезава за нов мандат, а най-шумният ѝ опонент е омбудсманът Мая Манолова.

Няма как при тези новини хората, които все пак помнят какво са яли вчера и още си връзват обувките сами, да не са се потресли поне малко. Защото изборът вече дори не е "по-малкото зло".

Да си припомним само – при оповестяването на кандидатурата си, Фандъкова почна да се обяснява, че и тя "сигурно" правила грешки, имала грешни преценки, но един вид всеки грешал – да ѝ простим и на нея. Само че има грешки, има и ... грешки!

Например ремонтът на ул. "Граф Игнатиев". Който е потънал твърде дълбоко във всички скандали там или е позабравил, да си припомни само това – на 29 май тази година Фандъкова инспектира какво направи "Джи Пи Груп" там и каза следното: "Констатирано е и некачествено озеленяване на определени зони, както и недобре оформена и завършена настилка и недобре подредена настилка на някои от капаците на ревизионните шахти". Само че ремонтът не беше върнат, обявени бяха глоби и ако сметнем колко големи са те спрямо поръчката и спрямо оборота на "Джи Пи Груп" ще ни стане едно мило ... – така явно Фандъкова си разбира отговорността за свършеното! Така не бяга от тази отговорност! Neehubavo, ama kakvo ot tova, казано на Facebook език. И да припомним, че го отнесе зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев – при това официално не Фандъкова го изгони, а той си подаде оставката и стана подсъдим. Нали кметицата обаче носи отговорност – защо поне не го изгони, че да не ѝ тежи толкова тази отговорност?

И само това стига, но не е само то. Фандъкова нито веднъж не пое отговорност за скандала "Златен век", а само препращаше насам-натам – при това след като главният ѝ архитект Здравко Здравков на видеозапис пред Actualno.com си каза как собствениците на "Артекс" семейство Мирянови ходели при столичната кметица да уговарят колко да е висока сграда, след като се разшумя дали разрешителното ѝ за строеж изобщо е валидно! Като други институции са отговорни за проекта, Вие, г-жо Фандъкова, като каква водите такива разговори?! Сигурно като много отговорна – все пак веднъж, когато много се размириса и се наложи да излиза и Бойко Борисов да свети, промълвихте, че проблемът е в разрешителното, не в разни други нарушения, които ДНСК изтъква и заради които съдът ще пусне накрая проекта! Но Вие, а и г-н Здравков, така и не отговорихте как точно е подновено разрешителното за строеж на най-високия хотел в София и дали не е едно към едно както е със "Златен век"? Резултатите за поголовното високо строителство са видими ...

Друг венец в отговорностите на Фандъкова е финтът, с който управлението ѝ избяга от отговорност за безпринципното увеличение на цената на билетчето за градския транспорт в София с 60% - от 1 лев на 1,60 лева. И в съда беше доказано, че увеличението няма финансова обосновка и реално всеки столичанин плаща за градския транспорт два пъти! Когато загуби на първа инстанция в съда за по-скъпия билет, управлението на Фандъкова промени наредбата, за да обезсмисли делото - и успя, ВАС потвърди точно това. Делото сега продължава реално за едната чест, макар че се обжалва новата наредба ...

Да добавим към всичко това и заводът за горене на отпадъци, който Фандъкова и компания смело подготвят за София. Напоследък почна да се говори доста усилено коя ТЕЦ какво гори по различни градове и местните хора навсякъде бликат от ентусиазъм, но не в полза на "екопроизводството". Обаче Фандъкова от такива неща не се впечатлява ... А за забравилите или незнаещите – ето подробен репортаж как беше взето решението! "Стабилна картинка" - как да не поискаш пак да управлява!

Колкото до Манолова, мога да изпиша също толкова, ако не и повече за нея като дългогодишно политическо лице. Но едно е достатъчно – да си спомним как по времето на Орешарски в качеството ѝ на острие на БСП и зам.-председател на парламента защитаваше до дупка едно от най-омразните правителства в българската история и какво ѝ се случи в едно такси! Венецът беше следното изказване на Манолова в сутрешния блок на Нова телевизия през септември, 2013 година: "Ако това ще ви успокои, приемете, че аз съм предложила Делян Пеевски и се успокойте. Ако това ще внесе спокойствие във вашите неспокойни журналистически души, аз съм човекът". Ако пък някой не му стига, да си спомни Костинбродската афера – още чакаме Манолова да извади пустите доказателства. А и който е позабравил, да си спомни как точно Манолова стана омбудсман, кой в парламента я подкрепи и кой всъщност не гласува против нея ударно! Все ни е къса паметта, но хайде да не е чак толкова!

Изборите са на 27 октомври – и не само Фандъкова и Манолова ще участват, така че оправданията за "по-малкото зло" не важат. Опичайте си акъла, ако още ви пука къде и как живеете!

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Мафиотите 9 Мафиотите преди 1 седмица Профил на трол?
  ГЕРБ сбирщина, глутница помияри-наемници оливащи се от злоба и омраза под името Margi Draganova, в защита на Мафията и лично на СИК Мафиота .
 • Анонимен 9.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Добре Ачев! Някой път пишеш и нормално.
  : 1 !
 • Бургазлия 8 Бургазлия преди 1 седмица Профил на трол?
  Ало ефетата от жълтите павета (квартал Пловдив запад), пак ли ще гласувате за Фундука, слугинята на Мафията !
 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  За партиеца №5.1. вече е дошъл дълго обещавания от БКП БОКО-ФАНДЪК-КОМУНИЗЪМ, май, а?! С метро, климатици и тротинетки, нали?! Също както в Московското метро и китайските автобуси! И с редовна многохилядна бюджетна заплата и премии за 8-часовия му престой в свръх-луксозна държавна/общинска климатизирана канцелария! Остава да благодари на БОКО-ФАНДЪКА и за бананите, смартфоните, ноутбуците и игричк виж още ›› ите на тях, с които си запълва работното време до пенсия!
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  ВЪПРОС: Ще има ли в изборните бюлетини квадратче за "НЕ одобрявам и НЕ предоставям правата си на никого от кандидатите"? Това е един от начините да бъдат ИЗМЕТЕНИ БКП-ШАЙКАТА във множеството й разноцветни разклонения от местната власт! И нека след това БЕЗ ЛЕГИТИМНОСТ да се опитат да останат на власт и крадене, а и евро-чиновниците пак да ги дондуркат, цункат, галят и опипват по дупетата!
 • българин 5 българин преди 1 седмица Профил на трол?
  Уважаеми г-н Ачев, Вие казвате - "... и не само Фандъкова и Манолова ще участват ..." и сигурно сте прав, но защо не казвате КОЙ още участва за парлама и КОЙ е спасението, не става драги, докато на власт са децата и внуците на червените боклуци, докато на пъпа на София се издига паметник на червената чума и все още сме руска губерния е все едно КОЙ продажен послушник от мутренския "елит" на червен виж още ›› ата мафия ще посочат за управник, а и с всеки изминал ден, всичко годно и интелигентно намалява, тук, на територията на червената мафия остават все по-прости, жалки и гламави последователи на сърпа и чука и милиционерщината, робска рая, която лесно се води за носа, ако не вярвате господине, питайте кремълския лилипутин, КГБ патриарха, прокурора чайка, а може и отговарящия за губернията решетников.
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Дрън, дрън, дрън, после пак, дрън, дрън и накрая за обобщение - дрън, дрън, дрън. Аз ходя на работа с метро, когато се кача на колата, освен, че няма толкова задръствания по почти всички улици по които минавам са прясно асфалтирани, а от две години има нови тротоари там където никога не съм се надявал да видя. В София епълно с чужденци и туристи, толкова, колкото никога не сме виждали. Жена ми се виж още ›› качва на тролей с климатик. Това и още хиляди неща не ги е правила Фандъкова, ти си ги правил, на Фандъкова остави Графа, за да се изкефиш. Когато направиха Витошка, що била жълта, като направиха Графа, що бил сив. както казва жена ми, от пълен тролей, няма повече от 10 човека, които са с билет, тя пътува с 50 лв. цял месец, където и колкото иска. Какво друго да пиша на автор шмекер, който изброява 5 лоши неща от стотици хубави и иска да му повярваме, че работата не става.
  : 12 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Струва ми се, че въпроса не е толкова кой ще спечели кметския стол, а кой ще изтегли късата клечка. На една от двете, политическата кариера залязва след изборите. Коя от двете?
 • ciklop50 4.1 ciklop50 преди 1 седмица Профил на трол?
  Само ако дс/кгб решат така, иначе наши хора не залязват току така, когато има още за крадене и мародерстване!
  : 1 !
 • ТЪРСИ ПАРАТА 3 ТЪРСИ ПАРАТА преди 1 седмица Профил на трол?
  Боко и компания НЕ МОГАТ ДА ИЗПУСНАТ НАЙ ГОЛЕМИЯ КОКАЛ - СОФИЯ!!! За таквизи загуби пушкат!!! Загуби ли София бОКУ е пътник!
 • ciklop50 2 ciklop50 преди 2 седмици Профил на трол?
  Едно от точните попадения в заглавието на актуално! Естествено, че ще е така, когато и двете са червени рожби на посрано 20!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Но не е пълно - "Фандъкова срещу Манолова – хвани едната, удари другата", Курнела сама ще падне!
  : 5 !
 • София Люлин център 1 София Люлин център преди 2 седмици Профил на трол?
  Синя мърша червен боклук 👮🔫🚓💣
Нагоре
Последно в Актуално