Манолова се запъна за Костинбродската афера, щяла да покаже доказателства

10567
Манолова се запъна за Костинбродската афера, щяла да покаже доказателства
Снимка: БГНЕС

Ясно е, че случаи като този в село Тошевци променят драстично резултата. В закона си има текстове, които не позволяват такива регистрации. Това заяви червеният депутат Мая Манолова.

Манолова сподели, че вече е подготвила законопроект, с който да се инициира как са правени регистрации – от 1 януари до 30 април тази година. Действието на законопроекта щяло да бъде активирано до три месеца, ако бъде приет. Когато се хванат регистрации в един имот на пребиваващи, „три пъти повече от обикновено”, те да се дерегистрират в срок от един месец, посочи депутатът.

Костинброд умря! Да живее Костинброд!

На лъжата краката са къси – тази крайно болезнена поговорка отново удари през лицето флагмана на справедливостта в България, наре...

Според Манолова една от мерките е да има глоби от 1000 до 1500 лева за лицата, позволили скандални регистрации. Трябва да има възможност и граждани да проверяват колко записани има в къщата им. Сега ГРАО не дава тази информация, защото била „лични данни”. Като има проверка, всеки може да подаде сигнал и това е нормално, подчерта народният представител.

Костинбродската афера

Манолова отново се запъна, че е била права в сигнала си за аферата. Депутатът заяви, че имала допълнителни доказателства, че е имало нагласени бюлетини, които „са потеглили по предназначение”. Амбицирана съм, след като само ме питате, заяви народният представител пред Нова телевизия.

Убедена съм, че преди промяната на Изборния кодекс (бел. ред. – главен двигател беше Манолова) се злоупотребяваше с бюлетини – подменяха се, каза Мая Манолова, но не обясни конкретно как – щяла да даде пресконференция. На въпрос кога, Манолова просто каза „скоро”. Самият Росен Желязков (бел. ред. – главният секретар на Министерския съвет, който беше единствен обвинен по аферата) заяви пред съда, че се радва, че законът се промени, добави тя.

На първа инстанция - единственият обвиняем за Костинброд е невинен

Софийският градски съд оправда бившия главен секретар на Министерския съвет в служебния кабинет на Марин Райков – Росен Желязко...

Следващият пленум на БСП

Попитана дали действително ще се пита КОЙ е назначил Орешарски за премиер и Михаил Миков за председател на 42-рото Народно събрание, Манолова се измъкна с думите, че тя винаги говорела истината.

Отстрани това наистина изглежда като вътрешно самоизяждане. Очаквам ръководството да го спре, защото ще тръгнем по пътя на СДС и ще станем брошка на ревера на Бойко Борисов, заяви Манолова. Крайно време е да се спре да се задават едни и същи въпроси по десет пъти. Очаквам и мен да питат кой ме е предложил за зам.-председател на парламента. Това е ясно – по предложения пред Изпълнителното бюро, обясни Манолова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика