Google планира да пусне в продажба телефон, който сглобяваме сами

4707
Google планира да пусне в продажба телефон, който сглобяваме сами

Google планира да пусне на пазара първия базов модул за сглобяемия си телефон Ara. Устройството няма да разполага с клетъчна свързаност, а само с Wi-Fi връзка и цената му ще е 50 долара, съобщава VentureBeat, позовавайки се на материал на Time.

Появата на модулния телефон се очаква следващата година. Концепцията зад проекта Ara предвижда потребителите да имат възможност да надграждат устройството, прибавяйки модулите, които са им необходими с течение на времето. Така телефонът ще се променя, за да съответства на нуждите на хората в контраст със смартфоните в момента, които често принуждават потребителите да се адаптират към тях.

Как Google допълва въпроса "Защо България е толкова...?"

Рандал Олсън, който е асистент по компютърни науки в Университета на Мичиган, е създал карта на Европа, която показва с коя дума търсач...

Google обяви още, че ще проведе три конференции за разработчици по проекта Ara през настоящата година, като първата ще се състои през април.

Друга идея по проекта е разработването на преносими павилиони, събиращи се в товарни контейнери, които ще бъдат доставени по целия свят. В тях хората ще могат да разглеждат и сглобяват Ara телефоните си, както и да закупят базови и допълнителни модули. Google смята също така да използва възможностите на триизмерното принтиране за създаване на модули по поръчка, съответстващи на желанията и нуждите на клиентите. Компанията обмисля използването на информация от профилите в социалните мрежа, за да дава препоръки за надграждането на устройството. Ако пътуваме често, например, ще бъдем насочени към модул, който функционира навсякъде по света.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com