Пуснаха тест за дълголетие

16411
Пуснаха тест за дълголетие

Учени от компанията Life Length ("Лайф лент") изработиха и пуснаха на пазара тест, който може да предсказва продължителността на живота на човека, пише The Times of India, цитиран от БГНЕС.

До момента 1000 души в света са научили каква е скоростта на стареенето им. Според изследователите към края на това десетилетие милиони хора по света ще са изпробвали плюсовете от нововъведението. В бъдеще тестът може да бъде използван и от застрахователните компании.

Става дума за измерване дължината на теломерите – или "защитните накрайници" на хромозомите, които не позволяват на хромозомите да се разпаднат при делението на клетката. Учените отдавна са установили, че по този показател може да се разбере колко бързо старее организмът на клетъчно равнище. След всяко клетъчно деление дължината на теломерите намалява. Опитите с животни доказали, че късите теломери в клетките на кръвта са били свързани с ниска продължителност на живота.

От друга страна обаче експертите смятат, че 90% от лицата, минали теста, в крайна сметка няма да научат особено хубави неща за себе си.

Редактор: Десислава Ушатова

Рецепта за столетие - червени храни, чай и... секс

Питали ли сте се каква е рецептата за дълъг и щастлив живот? Американски учени разкриха тайната на столетието. Първо Яжте храни с чер...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com