Работодателите получават толкова, колкото дават

7492
Работодателите получават толкова, колкото дават
Снимка: Thinkstock/Guliver

Бизнесът пак е недоволен – нямало достатъчно висококвалифицирани кадри, за да има икономика. Затова и заплатите били малки – няма ефективност.

Коментар на редактора

Държавата откри нов начин да търгува със здравето ни – за жълти стотинки

До 2500 лева глоба за реклама на храна, която не е здравословна, но е представяна за такава. До 6000 лева глоба, ако търгуваш с храни, ...

Експертните думи са на председателя на БСК Божидар Данев. Същият, който е известен бизнесмен ... някой знае ли коя точно компания управлява и какви са успехите ѝ? На мен поне въпросният господин ми е известен като секретен сътрудник на „Държавна сигурност“. За да не говоря празни приказки, ето и визитката му в БСК. Можем да говорим, че има нещо общо с бизнеса в периода 1991 – 1997 година. В този период той е главен изпълнителен директор на Софийската фондова борса, което е старото име на БФБ. Как се развива БФБ и какво наследство е оставил Данев добре знаят експертите – във всеки случай има още да погоним Нюйоркската фондова борса например. Накратко – дисертации, научни степени, признания за книжно величие, а практика – нула.

Божидар Данев и подопечната му организация е много хубаво да вземат да изкарат един секторен анализ на лошите практики в основни икономически области. А най-добре е да се наблегне на косвените пречки – например как масово се работи повече от определеното време, как се пести от осигуровки с договори - вместо трудов, се подписва граждански, как масово не се плащат дългове от една фирма към друга и по-важното – ЗАЩО? След като се направи това, да дойдат и предложения какво да се промени – най-вече в контрола. И когато има вече предложения, тогава БСК систематично да иска, да иска, да иска и притиска всяко правителство, което „стабилно“ знае само да дои. Само с мрънкане колко пречи държавата не става - БСК какво направи, че пустата държава да не пречи?

На Данев му припомниха как само преди ден Бойко Борисов пак се хвалеше колко е намалил безработицата, но не го чух председателя на БСК да каже ЗАЩО намалява – защото хората бягат в чужбина, не защото много ни е устойчива икономиката. Когато при такива явни лъжи секторни организации си траят, но реват след това колко е зле, няма как обикновените хора да им обърнат внимание – може само да ги напсуват. Или да се намери някой да попита Данев как така едва 39% от работодателите осигуряват вода на служителите си. В бизнеса има една велика максима – дай, за да получиш. Каквото дават работодателите, това и получават!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com