Създадоха безопасен заместител на алкохола

30849
Създадоха безопасен заместител на алкохола

Имам нужда от питие! Познат ви е този израз, нали? Вероятно самите вие сте го използвали и знаете, че когато казваме това изречение, обикновено става дума за алкохолна напитка. Често алкохолът ни дава това, което друго питие не може да ни осигури – смелост, кураж, освобождаване от предразсъдъци, топлина, увереност. Не искаме да насърчаваме никого да употребява алкохол, просто изброяваме факти. Всъщност, както всички знаем, алкохолът е вреден в големи количества и води до пристрастяване. По тази причина никой няма да ви препоръча да пиете редовно. Освен ако не използвате една нова напитка, която не само, че е безвредна, но и гарантира същото удоволствие, каквото осигурява алкохолът.

Става дума за безопасен заместител на алкохола, създаващ същите позитивни ефекти на алкохолното опиянение без риск за здравето на потребителя.

Имате махмурлук? Яжте водорасли

Задават се много празници и е ясно, че с тях идват и много почерпки... а след това и силен махмурлук. Съставките, съдържащи се в синьо-...

Едновременно с това, употребяването на веществото не води до пристрастяване и не предизвиква махмурлук.

Разработката е на група учени от Императорския колеж в Лондон, ръководени от професор Дейвид Ната. Специалистите поясняват, че веществото въздейства директно върху невротрансмитерите в мозъка, осигурявайки на човека чувство на удоволствие и разкрепостеност. Ефектите са същите, като при употреба на обикновен алкохол.

Заместителят, който може да се приема под формата на различни коктейли, има и друго, много важно предимство.

Въздействието на „мнимия алкохол“ може да бъде спряно моментално чрез прием на антидот.

Алкохолът май не е виновен за депресията

Алкохолът може да ви развесели или натъжи, но само за кратко. В дългосрочна перспектива той няма отношение нито към депресията, нито къ...

Благодарение на това, може веднага да седнете зад волана или да се върнете на работа, без да се притеснявате, че няма да сте адекватни, пояснява професор Ната, който е и един от водещите невропсихофармаколози във Великобритания.

Учените обаче срещат трудности при въвеждането на разработката в масово производство, тъй като никой от алкохолната промишленост не желае да финансира проекта, вероятно поради страх, че новият „алкохол“ ще доведе до фалит на традиционните производители.

Професорът не се отказва и призовава инвеститорите да подкрепят разработката. „Мисля, че това ще бъде сериозна революция в здравеопазването – по същия начин като електронните цигари, които доведоха до революция в тютюнопушенето“, коментира ученият.

Редактор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com