Във Венецуела арестуват хора по опашките

3388
Във Венецуела арестуват хора по опашките
Снимка: Getty Images/Guliver

Опитите на венецуелците да се запасят с храни и стоки от първа необходимост водят до масови арести на хора, които се редят на опашка пред супермаркетите преди началото на работното време, по подозрение в черноборсаджийство, съобщи БГНЕС.

Вестникът пише, че във Венецуела, където броят на предумишлените убийства е сред най-високите в света, шофьори често са нападани, за да им откраднат автомобила, а грабежите по улиците и отвличанията често остават ненаказани, тази година властите са арестували не по-малко от 9,4 хиляди души за нарушение на закона, забраняващ запасяване със стоки, препродажбата им или реденето на опашка, когато магазинът е затворен.

Във Венецуела ти дават микровълнова, ако предадеш оръжието си

Гражданите в силно засегната от икономическа криза Венецуела могат да се снабдят с дефицитни електроуреди, ако върнат оръжия, които при...

„Вашингтон поуст” се позовава на данни от венецуелската организация Movimiento Vinotinto (Движение „Червено вино”).

Правителството на Венецуела контролира цените на продуктите от първа необходимост като брашно и захар и на предмети за лична хигиена, които се предлагат на бедните слоеве на населението по намалени цени.

Властите обясняват дефицита на стоки със саботаж от страна на деловите среди и действия на спекуланти, които складират продукти, за да ги препродават по цени на черно.

Много икономисти обаче обясняват празните рафтове в магазините с това, че изкуствено поддържаните ниски цени правят производството на стоки от първа необходимост нерентабилно, а намаляването на валутните постъпления в резултат от рязкото намаляване на цените на нефта, ограничава възможностите на правителството да внася стоки.

Венецуела предотврати опит за преврат с колумбийски наемници

Правителството на Венецуела предотврати опит за преврат, който бе планиран да се извърши по време на вчерашния протестен марш с помощта...

По данни на правозащитната организация Provea Националната гвардия на Венецуела, която трябва да следи за реда при разпределението на стоките, нощем прави хайки пред супермаркетите, за да залови хора, които си пазят ред преди отварянето на магазина.

Адвокатка свидетелства пред американския вестник, че няколко нейни клиенти са били арестувани, понеже не могли да представят касова бележка за покупката си на големи количества храни – ориз, тоалетна хартия и дезодоранти.

Задържаните обикновено са пускани след няколко дни. Но в страна, където произнасяне на съда очакват почти половината от хвърлените зад решетките, мнозина прекарват в затвора седмици или месеци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Тръмп сравни администрацията на Байдън с Гестапо

Опит за атентат срещу Белия дом или нещастие: Катастрофа завърши с един убит

Военните на САЩ извършиха тестов полет на F-16, управляван от изкуствен интелект (ВИДЕО)

"Навръх Великден": Бомбени заплахи в Ню Йорк

Почина прочут американски художник

САЩ ще правят специални сензори за умни бомби за Украйна (ВИДЕО)

The Telegraph: Тръмп има мащабен план за НАТО и за мир в Украйна

"Катастрофално положение": Наводнения в Тексас

Мексико продължава издирването на трима сърфисти

Путин плаща за оръжие за Украйна: САЩ прокарват нов план

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com