НА ЖИВОВойната в Украйна

Асен Василев: Действията на правителството за Шенген са "след дъжд качулка"

1205

Вместо усилията за Шенген да бъдат продължени и да си свършим техническата работа и да нямат аргумент, с който да ни откажат, ние като "след дъжд качулка" се сетихме. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев пред журналисти в парламента. 

ОЩЕ: Донев: Изслушването ми за Шенген е пиар фокус, ползва се като сламка, за която се хваща удавникът

Той обясни защо от "Продължаваме промяната" искат изслушване на премиера за Шенген и дали това е сламка, за която се хваща удавникът, както ги обвини служебният премиер. 

"Мисля, че Шенген е една много важна тема за българското общество. Знаем, че премиерът е човекът, който трябва да представлява държава в ЕС и да води всички разговори, в това число и с представители на другите държави. Бихме искали да чуем каква е пречката България да не бъде приета в Шенген", заяви още Асен Василев. 

Той подчерта, че от формацията му говорят за границата от май месец. "Не говорим от последните два дни. От тогава взехме мерки, за да може "Капитан Андреево" да бъде запушено като дупка в европейската граница. Служебният кабинет вместо да продължи тези усилия не само, че ги спря, а ги върна обратно. Другото нещо, което също така не се случи, в първия ден внесохме антикорупционните закони", заяви още Василев. 

Стана ясно, че "Продължаваме промяната" не са получили все още покана от кандидата за премиер на ГЕРБ проф. Николай Габровски. Той го посъветва да се съсредоточи към партиите, които биха дали подкрепа на ГЕРБ. 

ОЩЕ: Костадинов не го интересува личността на проф. Николай Габровски, няма да подкрепят ГЕРБ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Иван Костов: Радев говори като...
Заместник-министър: Променяме...
Свиленски: Лидерският въпрос...
БСП решава как се явява на изборите...
МВнР: Управляващите в Северна...
МВнР: Властта в РСМ постъпи унизително...
Петър Стоянов: Изнасянето на...
Стефан Янев: Не виждам особен...
Гечев: Променяме стратегическия...
Спасовски отказал на Демерджиев...
Йотова: Северна Македония сама...
"Възраждане" се оплакаха, че...

Последни новини