НА ЖИВОВойната в Украйна

Директорът на Народния театър за Морфов: Аз съм го назначил, мога и да го уволня

10339

Към днешна дата Александър Морфов е главен режисьор на Народния театър. Това е една административна и добра творческа длъжност на обединител в театъра. Аз съм го назначил, в моето правомощие е и да го уволня, но за това трябва да имам мотиви, а не хипотези. Това каза пред БНР директорът на Народния театър Васил Василев. И подчерта, че между него и Морфов няма конфликтна ситуация.

Припомняме, че след скандал в театъра между главния режисьор Александър Морфов и директора на PR-отдела Велислава Кръстева - бивш пиар на ДПС и Ахмед Доган, служебният министър на културата Велислав Минеков поиска смяна на ръководството на театъра, тъй като, по думите му, сред тях има политически обвързани. След скандалите своите оставки дадоха драматургът Захари Карабашлиев и режисьорът Явор Гърдев, а актьорът Валери Йорданов стартира подписка за отстраняването на директора.

"Такава ситуация има между един служител и друг служител... Трябва да избегнем от политическия аспект на нещата. Тук опираме до две важни теми - какви са служебните задължения на екипа и какви са гражданските позиции извън театъра. Тези неща не трябва да бъдат смесвани".

Директорът на Народния театър посочи, че всеки артист има своята специфика, но не носи вина, ако се е предоверил на някого.

"През март очакваме премиера на авторския спектакъл на Морфов "Троянският кон". Когато поканих г-н Морфов да заеме поста, да влезе в моята програма, с която кандидатствах за директор на Народния, той прие", припомня Василев.

 

Директорът на Народния театър обвини Минеков, че е запалил скандала

Служебният министър на културата Велислав Минеков иска да кадрува в Народния театър. Един служебен министър не може да кадрува в театър...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

Най-важното за деня, 30 януари...
Уведомяват ни до 3 дни, ако имаме...
Прогноза за времето - 31 януари...
Транспортираха спешно бебе на...
Прокуратурата: Разследването...
"За младите ли? Ако остане време":...
"Срамна пропаганда, позор":...
Омбудсманът иска транспортът...
Събраха над 1000 книги за българите...
Остават 10 дни за записване в „Пчеларски...
Доклад на Opensignal показа коя...
Какво време ни очаква през февруари?...

Последни новини