6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

2657
6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа
Снимка: iStock

Всички жени искат да изглеждат красиви и добре поддържани, но не всички успяват. Освен това има някои важни малки неща, които отричат целия уау-ефект. Какви са те?

1. Враснали корени на боядисана коса

Оцветените коси, които са израснали с няколко сантиметра назад, изглеждат неестетично и буквално крещят, че господарката им се е отказала от себе си. А ако корените са и мазни, тази картина е отблъскваща.

И не става въпрос само за сивите коси (няма нищо лошо в сивата коса - на една добре поддържана жена платинено сивото ѝ изглежда благородно), но и за тези, които все още не са докоснати от среброто. Ако сте млади и си позволявате да се появявате на обществени места в такъв вид, то не се учудвайте, че другите ще ви смятат за небрежни

2. Нежелание да подстригвате косата си, за да я запазите дълга

Отново става дума за косата. Някои дами имат следната нагласа: аз си отглеждам кичури и никога няма да ги подстрижа. И не им пука, че краищата на косата им изглеждат ужасно, защото са сухи и накъсани. Важна е дължината! Всяка добре поддържана жена ще ви каже, че това е фундаментално погрешно. По-добре е косата ви да е по-къса, но здрава и лъскава, отколкото дълга, но на места приличаща на сноп.

6 неща, с които жените отблъскват мъжете

3. Надраскани токчета

Обувките са второто лице на мъжа, те винаги трябва да са чисти и спретнати. Небрежната жена не осъзнава, че надрасканите й токчета заедно с износената подложка за петата играят срещу нея, дори и самите обувки да са много добри. Тя няма да се замисли за такива дреболии и няма да мисли за тях, а в крайна сметка от тях се изгражда и целият образ.

4. Желанието да си е по-често вкъщи

Ясно е, защото, за да излезете на публично място, да се разходите из центъра на града, да отидете на кино или в кафене, трябва да се приведете в ред, да се облечете. А една неподдържана жена по-скоро иска да си лежи вкъщи по размъкната тениска и спортен панталон, да яде чипс и да обсъжда с приятелката си по телефона какво ново има при тези фифти. За заетите жени, които се грижат за себе си, но са много уморени на работа, това, разбира се, не важи: те, оставайки вкъщи, умело съчетават почивката с грижата за себе си.

Как жената отблъсква мъжа още в началото?

5. Любов към нездравословната храна

Мързеливецът обяснява любовта си към бързата храна с позитивното отношение към тялото. Казват, че трябва да се обичаш такъв, какъвто си. Това е вярно, но разумно ли е да прикриваме отказа от здравословно хранене и спорт със самолюбие? Изглежда, че това е просто мързел и чревоугодничество, а за грижа за себе си и за тялото си не може да става и дума.

6. Неправилно подредени приоритети на спестяванията

Една нехайна жена се гордее с факта, че е успяла да спести пари за маникюр, педикюр или подстригване, но си е купила рокля или нова чанта. В същото време тя с удоволствие ще обсъди чуждите разходи за членство във фитнес клуб или нови скъпи обувки. Защо биха го направили? По-добре би било да си купи нов комплект тигани или да похарчи за ремонт на колата на съпруга си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 8 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 8 май /валутен калкулатор/

Древни турски гадания, които ще ви предскажат съдбата ви

4 признака на дъщеря, която никога не е била обичана от родителите си

7 ефективни стратегии за договаряне на по-висока заплата

12 здравословни закуски, които ще ви направят по-слаби и красиви

Как да почистите езика си от плака и бактерии?

Топ 10 на най-говоримите езици в света

Топ 4 най-странните зодии

Знаете ли колко е дълга Великата китайска стена

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com