НА ЖИВОВойната в Украйна

Доц. Наталия Киселова: Отлагането на разпускането на парламента до 3 февруари не нарушава Конституцията

1286

Отлагането на разпускането на парламента до 3 февруари не нарушава Конституцията на страната, тъй като в нея не се посочва конкретен срок за това действие. В този смисъл действията на президента Румен Радев са правомерни. Това заяви в интервю за Радио Стара Загора специалистът по конституционно право доц. Наталия Киселова.

По повод разтеглените във времето консултации между държавния глава и партиите, с които ще бъде запомнен отиващият си парламент, тя посочи, че те са осигурили достатъчно време на политическите сили, за да намерят решение на липсата на редовно управление. Специалистът коментира, че по-важно от формирането на кабинет е формулирането на ясна и категорична програма, по която то да действа.

Доц. Киселова обърна внимание и на намеренията на „Възраждане“ и „Има такъв народ“ да инициират допитвания до българските граждани. Тя обясни, че в искането на формацията на Костадин Костадинов на практика се съдържат два въпроса. По отношение на формулировката, възприета от инициативния комитет на Слави Трифонов, свързана с промяната на формата на управление, Наталия Киселова отбеляза, че тя е на ръба на Конституцията.

Легален ли е въпросът за референдума, предложен от партията на Слави? (ВИДЕО)

Представители на "Има такъв народ" внесоха уведомление в Народното събрание за стартиране на подписка за иницииране на национален рефер...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Испания поема твърд ангажимент...
БСП закри предизборната си кампания...
Областният управител на София...
Христо Иванов: Всички на практика...
Нинова във Варна: Да се спре временно...
Книгата на каузите на ПП-ДБ събра...
Отстранени от БСП социалисти,...
Гледайте на живо: ИЗБОРИ 2023:...
Кирил Петков разказа на бургазлии...
Васил Тончев: "Левицата" има...
Росица Матева: МВР няма да допусне...
За левите ментета и оригинала...

Последни новини