„ЕЛДОМИНВЕСТ” инвестира милиони в технологична модернизация, но се грижи и за околната среда

3284
„ЕЛДОМИНВЕСТ” инвестира милиони в технологична модернизация, но се грижи и за околната среда
Снимка: eldominvest.com

ЕЛДОМИНВЕСТ” инвестира милиони в технологична модернизация тази година. Не по-назад обаче остава стремежът и грижата на компанията за чиста околна среда, засаждайки 28 100 фиданки на обща площ 59 декара. Предприятието се гордее със залесени осем терена, пострадали при горски пожар, ледолом или заболявания по дървесните видове. Нарекли са ги „ЕЛДОМ-гори“.

В навечерието на юбилея си компанията изпълни своята амбициозна инвестиционна програма на стойност 8.2 милиона лева. Внедрени са роботизирани и високо автоматизирани линии в трите й завода във Варна. Увеличен е капацитетът за производство на енергоспестяващи уреди, бойлери и буферни съдове, използващи възобновяеми източници на енергия.

 

От компанията заявяват, че освен икономията на енергия, при производството на уредите „ЕЛДОМ“ се използват щадящи околната среда технологии и се влагат екологично чисти материали в съответствие с RoHS Директивата на ЕС.

По случай 35-тата си годишнина „ЕЛДОМИНВЕСТ“ организира национална еко-инициатива „Вие купувате уред ЕЛДОМ – заедно засаждаме дърво!”. В различни райони на страната вече са залесени 28 100 фиданки на обща площ 59 декара. На картата на България вече съществуват осем нови, както са ги нарекли от дружеството - „ЕЛДОМ-гори“. Те са факт с усилията на доброволци, партньори, служители и на лесовъдите от шестте държавни горски предприятия.

  • Първите 15 декара дъбова гора бяха засадени на 19 март до русенското село Бистренци съвместно със Северноцентрално държавно предприятие.
  • На 26 март край добричкото село Камен бряг доброволците засадиха 10 декара фиданки червен дъб и липа.
  • Третата „ЕЛДОМ-гора“ от черен бор на терен от 8 декара е в село Златуша, община Божурище. Тя бе залесенана 29 октомври заедно с Югозападното държавно предприятие.
  • На 5 ноември бяха създадени две нови гори от черен бор - до с. Стражевци и до Кърджали с усилията на доброволци и служители на Южноцентралното държавно предприятие.
  • Пет хиляди фиданки бяха засадени на 19 ноември край Своге.
  • При последната акция на 26 ноември бяха създадени две нови гори от зимен дъб и благун край град гр. Малко Търново в района на Югоизточното държавно предприятие.

От компанията благодарят на множеството доброволци и на всички потребители, купили уред „ЕЛДОМ“ през 2022 година, защото освен с доверие в качеството и марката, клиентите косвено подпомагат възобновяването на погинали или увредени горски площи в различни точки на страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com