НА ЖИВОВойната в Украйна

„ЕЛДОМИНВЕСТ” инвестира милиони в технологична модернизация, но се грижи и за околната среда

2279

ЕЛДОМИНВЕСТ” инвестира милиони в технологична модернизация тази година. Не по-назад обаче остава стремежът и грижата на компанията за чиста околна среда, засаждайки 28 100 фиданки на обща площ 59 декара. Предприятието се гордее със залесени осем терена, пострадали при горски пожар, ледолом или заболявания по дървесните видове. Нарекли са ги „ЕЛДОМ-гори“.

В навечерието на юбилея си компанията изпълни своята амбициозна инвестиционна програма на стойност 8.2 милиона лева. Внедрени са роботизирани и високо автоматизирани линии в трите й завода във Варна. Увеличен е капацитетът за производство на енергоспестяващи уреди, бойлери и буферни съдове, използващи възобновяеми източници на енергия.

 

От компанията заявяват, че освен икономията на енергия, при производството на уредите „ЕЛДОМ“ се използват щадящи околната среда технологии и се влагат екологично чисти материали в съответствие с RoHS Директивата на ЕС.

По случай 35-тата си годишнина „ЕЛДОМИНВЕСТ“ организира национална еко-инициатива „Вие купувате уред ЕЛДОМ – заедно засаждаме дърво!”. В различни райони на страната вече са залесени 28 100 фиданки на обща площ 59 декара. На картата на България вече съществуват осем нови, както са ги нарекли от дружеството - „ЕЛДОМ-гори“. Те са факт с усилията на доброволци, партньори, служители и на лесовъдите от шестте държавни горски предприятия.

От компанията благодарят на множеството доброволци и на всички потребители, купили уред „ЕЛДОМ“ през 2022 година, защото освен с доверие в качеството и марката, клиентите косвено подпомагат възобновяването на погинали или увредени горски площи в различни точки на страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Компании

"Ryanair" отбелязва печалба,...
"Philips" съкращава нови 6 000...
Кирил Домусчиев в Midlands Voices:...
Разработчикът на ваксини BioNTecH...
Търговски център на Електрохолд...
Модерацията във Фейсбук за България...
Google съкращава 12 000 служители...
Анализ: Все по-млади хора заемат...
За 7-а поредна година Филип Морис...
Един от най-желаните нови крипто...
Нов рекорд за AES България: През...
Наемате непълнолетен без разрешение?...

Последни новини