НА ЖИВОВойната в Украйна

Инициативата „Открий своя спорт“ организира община Плевен

831

Община Плевен организира второто за тази година масово спортно събитие за представяне на плевенските спортни клубове, които развиват детско-юношески школи. „Открий своя спорт“ ще се проведе на 29 септември от 17.00 ч. в Градската градина и в него могат да се включат всички желаещи деца.Проявата ще се състои през Европейската седмица на спорта, която се провежда за осма поредна година. През 2022 г. мотото на инициативата е „Можем да го постигнем заедно – нека се опитаме да бъдем активни“.

Своята дейност и възможностите за тренировки през новата учебна година ще представят 17 плевенски спортни клуба. Така всяко плевенско дете ще може да избере своя спорт, за да тръгне по пътя към големите победи. Най-ентусиазираните бъдещи спортисти ще могат веднага да опитат силите и възможностите си в откритите тренировки под ръководството на опитни треньори заедно с настоящите състезатели.

Всички деца ще се срещнат със състезатели и треньори в клубове от 16 спорта: Спортен клуб по бокс „Мизия 80“, Спортен клуб по борба Плевен, Спортен клуб по триатлон„Борислав Доков“, Школа по фехтовка "Спартак – Плевен“, Спортен клуб по шахмат "Плевен XXI", Спортен клуб по ориентиране "Север", Спортен клуб по хандбал "ТиСШугар“, Спортен клуб по волейбол "Олимпиец", Волейболен клуб "Спартак 1996", Спортен клуб по таекуон-до "Атила", Клуб по спортни танци "Артефакт", Спортен клуб по скокове на батут, Клуб по бойни изкуства Петромакс, Спортен клуб по акробатика, Баскетболен клуб "Спартак Плевен", Спортен клуб по лека атлетика "Спартак-Плевен",Клуб по воден туризъм към Туристическо дружество „Кайлъшка долина“ - Плевен.

Проявата се организира от Община Плевен и е част от Спортния календар за 2022 г. Предишната подобна инициатива за представяне на плевенски спортни клубове бе в Деня на предизвикателството през м. май и предизвика голям интерес сред деца и родители.

Община Плевен извърши третото поред миене на улиците на града

В ход е третото за годината основно измиване на улиците в Плевен. Дейностите се осъществяват от „Уейст Солюшънс България” Е...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Плевен

Ученици и студенти първи ще ползват...
Забраниха казаните с буркани...
С тържествен ритуал ще се почетат...
След близо 50 години волейболна...
Децата от украинския град Николаев...
Движението по две кръстовища...
Община Плевен премахва близо...
Община Плевен продължава да търси...
Текущите ремонти в Плевен продължават...
Община Плевен стартира проучване...
Доайенът на плевенските художници...
Три плевенски състава впечатлиха...

Последни новини