„Интернет за всички“ запознава деца и младежи с технологиите и през новата учебна година

2380
„Интернет за всички“ запознава деца и младежи с технологиите и през новата учебна година
Снимка: A1

15 септември е от тези дати, които най-силно показват разликите между поколенията. За много от нас – родители или просто пораснали каки и батковци, училището от спомените не е просто място за среща с приятелите, но и източник на огромната част от знанията, уменията, пък даже и мечтите ни. Всички сме си представяли как обикаляме най-екзотичните кътчета на света в часовете по география или сме политали към звездите по време на урока по физика и астрономия.

Сега е друго време и децата растат в съвсем различна среда. Училището остава фундамент на образованието, но вихреното развитие на технологиите неминуемо изпреварва с няколко обиколки заложеното в учебния материал. Така учениците от поколението, което не познава света без социални мрежи и смартфони, боравят свободно с техника и дигитални платформи, чието функциониране просто не разбират. А това е важно – за тяхната безопасност, но и за да могат да извлекат от технологията максимални ползи по-нататък в живота си.

Информацията, безопасното забавление и полезното обучение днес са наистина на няколко клика разстояние. Нужно е просто някой да ти ги покаже. Като компания, която е поела ангажимент пред обществото да прави технологиите лесни и достъпни за хора от всяка възрастова група, А1 България продължава своята дългогодишна кампания „Интернет за всички“ за децата и подрастващите.

Новото издание на „Интернет за всички“

Традиционната кампания на А1 - „Интернет за всички“ е инициатива, която включва обучителни видеа на технологична тематика, които поднасят материята по достъпен начин за деца и младежи.

Изборът сложната материя да бъде разяснена чрез видео е съвсем логичен. В последните няколко години видеоформатът като съдържание се приема най-добре под влиянието на социалните мрежи и видео платформите, затова и „Интернет за всички“ поднася информацията по този начин.

Как са разработени и какво включват обучителните видеа?

Едва ли има ученик, който да не познава влогъра Слави Панайотов, по-познат като Слави от The Clashers. Неговият YouTube канал е сред любимите на деца и младежи, защото те се запознават с нови неща по достъпен начин. Затова влогърът участва в поредицата с клипове от „Интернет за всички“, като в тях той разяснява някои от най-популярните технологии. Съдържанието на видеата е разработено специално от А1 в партньорство със Слави и екипа му, като то е насочено към деца и младежи, които в ежедневието си постоянно са заобиколени от технологии.

Експертите от A1 и екипът на Слави са наясно, че за много от младежите термини като „виртуална реалност“, „изкуствен интелект“, „облачни системи“ и т.н. не са чужди. Затова и в клиповете има много примери, които да помогнат на младите хора да надникнат отвъд техническия жаргон. Важен акцент, който е заложен в обучителните видеа от „Интернет за всички“, е свързан и с множество заплахи, които дебнат в мрежата. А колкото повече знания трупат децата – толкова по-добре ще се справят с предизвикателствата, независимо дали става дума за дигитална или реална среда.

В тазгодишното издание на инициативата фокусът е насочен към интернет, като видеата ще дадат отговор какво представлява и какво стои зад може би най-важната технология в съвременния свят, която децата използват ежедневно у дома, навън и в училище. Освен това във видеата Слави разказва за други нови технологии като мобилните мрежи от пето поколение, за т.нар. „Интернет на нещата“, за cloud gaming, за дигиталните портфейли и много други, които навлизат в живота и обучителния процес.

Видеата са достъпни за всички безплатно на специално разработената платформа на инициативата – internetforall.bg

Награди за най-любознателните

Освен придобиване на нови знания, децата и младежите ще могат да участват и за предметни награди от А1. Компанията е предвидила iPhone 13 Pro, Xiaomi Mi Electric Scooter, таблети Samsung Galaxy Tab A8 и слушалки Apple Airpods Pro.

Те могат да бъдат спечелени след решаване на кратък тест, свързан с темите от видеата. По този начин любознателните деца ще могат не само да проверят своите знания, но и ще имат шанса да спечелят награда.

С новото издание на „Интернет за всички“ А1 обръща внимание още веднъж на значението на технологиите в живота на децата – не само за забавление, но и за лесно учене и развитие. Компанията развива и друга своя инициатива – „Дигитално училище на България“. В нея А1 отличава иновативните и креативни методи, по които училищата са въвели използването на технологии в своята практика. В миналогодишното издание участваха над 127 учебни заведения от близо 20 области на страната. Това доказва, че училището днес може отново да бъде като това, което помним – място, което ражда мечти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com