Новини или Novini - картината на печата за 18 октомври

4935
Новини или Novini - картината на печата за 18 октомври
Снимка: iStock/Guliver

Четвъртък е малкия петък според бляновете за края на седмицата. А тази бе повече от интензивна - след убийството на Виктория Маринова се прочухме с друг трагичен принос към световните новинарски потоци - надписа Локо София на най-неподходящото място, мемориала в Хирошима. А през това време в българския печат става следното:  

Вестник "Сега"

Туризмът и земеделците ползват най-много данъчни преференции, пише вестникът на първа страница. И пояснява, че финансовото министерство ще реже отстъпките, които са неефективни. Акцент е масово убийство на ученика в Крим, който изби десетки хора в училище, а след това сложи край на живота си. ОЛАФ може и да провери ремонта на "Граф Игнатиев", пишат още колегите. 

Вестник "24 часа"

Мъжът, катастрофирал с ученици с автобус с ученици в Кюстендилско, е получил инфаркт, гласи основният акцент на изданието. Въпреки това той опитал да овладее машината. Правната комисия предлага 10 години затвор за производство на нелегални алкохол и цигари, е другата тема на вестника. 

Вестник "Труд"

Изчезваме по естествен път, а до 2070-та ще паднем под 5 милиона, пише "Труд". Българите се заселват трайно в Германия и Испания, а близо 60 % от децата се раждат без брак. Медията обръща внимание и на начина, по който Орбан криминализира бездомничеството в Унгария и хайките на полицията, които започват в Будапеща. 

Вестник "Монитор"

Във Варна извършват костномозъчни трансплантации на световно ниво, пише "Монитор". В края на 2014 г. в УМБАЛ „Света Марина“ във Варна отваря врати единственото отделение по трансплантации в Източна България, като по този начин високотехнологичната болница поставя началото на една нова дейност – извършване на автоложни и алогенни трансплантации при възрастни и деца.

Учениците в 12-и клас, които се обучават чрез работа, да вземат заплати поне колкото три стипендии, а тези в 11-и клас – поне колкото две. Това предвижда предложение на народния представител Милена Дамянова и група депутати към законопроекта за изменение на Закона за професионалното образование и обучение, което бе разгледано на заседанието на образователна комисия в парламента, разказва още на страниците си "Монитор". 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...