Общество

Новините: Най-важното за деня, 28 февруари

2006
Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 28 февруари.

Решено: Възстановяват "зелените коридори" за ваксиниране срещу COVID-19

От днес се възстановяват т.нар. "зелени коридори“, с цел поставяне на ваксина и на лица, които не попадат в целевите групи на фази I – IV. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Седмицата на коронавируса: За втори път удвояваме ръста на новоприети в болница

Все по-бързо става увеличението на новите случаи на коронавирус в България като абсолютно число на седмична база. 3344 нови случая повече са отчетени за периода 22.02 - 28.02.21 г.

Кунчев призна, че и чакащите на опашка може да останат без ваксина

Има риск чакащите на опашка да не стигнат до ваксина за коронавирус. Това заяви главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Той отново уточни, че "зелените коридори" могат да работят пълноценно, когато имаме достатъчно ваксини.

Спад в броя на новите случаи на COVID-19, но при значително по-малко тестове

Броят на новите случаи на коронавирус отбеляза спад като абсолютно число, но се увеличи леко като процент. 1 079 са новооткритите заразени за 27 февруари, като така те намаляват с 602 спрямо регистрираните в петък 1 681 случая. Направени са и значително по-малко тестове - 8 476, т.е. спад с 5 221 спрямо отчетените предишния ден 13 697 теста. 

Пристигнаха близо 53 000 ваксини на AstraZeneca, половината отиват при личните лекари

Пристигнаха 52 800 дози от ваксините на AstraZeneca. Това е четвърта пратка на този препарат за България. Количеството е значително по-малко от предварително очакваното за края на февруари заради производствени проблеми, като у нас трябваше да пристигнат над 140 000 дози, припомня БТВ.

Д-р Симидчиев за "зелените коридори": Не бива едни хора да бъдат ваксинирани за сметка на други

"За да мога да дискутирам от коя партия ще съм кандидат за депутат, трябва да излязат списъците. Няма да съм в списъците на ГЕРБ, но ще коментирам, когато стане факт. Няма значение от коя партия ще бъда, а какви позиции ще отстоявам". Това заяви в предаването "Тази неделя" по Би Ти Ви пулмологът д-р Александър Симидчиев. 

Илияна Йотова: За мен е цинизъм да няма тържества на Шипка

"За мен е цинизъм да няма тържества на Шипка. Не можем да не отидем на Националния си празник на връх Шипка, на открито, където хората могат да пазят дистанция и да се създаде организация. На този фон, се отварят заведения". Това заяви в "Денят започва" с Георги Любенов вицепрезидентът Илияна Йотова.

 

Етикети:

Още от Общество

Какви заплати взимат кметовете и общинските съветници у нас?
НСИ: Пловдив е градът с най-много нови адресни регистрации през 2020 година
Още в първия ден: Опитаха да хакнат платформата за прием на първокласници в София...
Прогноза за времето - 20 април (вторник)
Новините: Най-важното за деня, 19 април
УМБАЛ „Софиямед“ с последна информация за състоянието на Бойко Борисов

Последни новини